Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- praskę do czosnku
- tarkę o małych oczkach
KROK 1: PODSMAŻAMY CEBULĘ,CZOSNEK, IMBIR I CHILI
Na dnie głębokiego rondla roztapiamy olej kokosowy. Pokrojoną w kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek podsmażamy około 2 minut. Dodajemy starty na tarce o drobnych oczkach imbir i drobno posiekaną papryczkę chili. Smażymy kolejną minutę.
KROK 2: DODAJEMY BATATY I CIECIERZYCĘ
Batat obieramy i kroimy w kostkę o wielkości 1 x 1 cm. Dodajemy do rondla. Mieszamy. Dodajemy pomidory z puszki, curry, mleczko kokosowe i odcedzoną ciecierzycę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
KROK 3: GOTUJEMY GULASZ
Gotujemy na małym ogniu przez 10 minut, a następnie dodajemy brokuł pokrojony na różyczki, szpinak i opłukaną soczewicę.
KROK 4: ZALEWAMY GULASZ BULIONEM
Całość zalewamy bulionem, tak aby przykrył soczewicę ponad 1 cm. Gotujemy kolejne 10 minut. Jeśli gulasz jest za rzadki, należy zagęścić go 1 łyżeczką skrobi ziemniaczanej wymieszaną z 2 łyżkami zimnej wody. Jeśli gulasz jest zbyt gęsty, dodajemy więcej bulionu lub mleczka kokosowego.
KROK 5: DODAJEMY PIETRUSZKĘ I AWOKADO
Gulasz podajemy obficie posypany posiekaną pietruszką i awokado pokrojonym w kostkę oraz skropiony sokiem z limonki.
Zobacz podobne
przepisy
Gulasz z jelenia
Jak przygotować mięso jelenia? Wypróbuj przepis Okrasy na gulasz z pysznym purée!
Gulasz z szynki wieprzowej z pieczarkami
Zobacz, jak kilka składników zamienić w pyszne danie jednogarnkowe! Przygotuj gulasz z szynką wieprzową i orzeźwiającą miętą!
Gulasz cielęcy po azjatycku
Spróbuj azjatyckiej kuchni według Karola Okrasy! Przygotuj gulasz z cielęciny z aromatycznymi przyprawami i mleczkiem kokosowym!
Gulasz po węgiersku
Wołowina, warzywa i odrobina cierpliwości – to sprawdzony przepis na doskonały gulasz!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tarta tatin z morelami
- Zupa z batatów i dyni
- Zupa z ciecierzycy z mleczkiem kokosowym
- Ciasto z batatów i mango
- Sałatka caprese z nektarynek i łososia
- Zapiekanka z grillowaną cukinią
- Kuskus z gulaszem jagnięcym
- Tarta szpinakowa na spodzie z batatów
- Ciasto kawowe z kremem z awokado
- Faszerowane bataty
- Tosty w jajku
- Sałatka ze szparagów, jajek i koziego sera
- Bataty faszerowane pulled porkiem
- Carpaccio di bresaola
- Pasta frittata, czyli frittata z makaronu z serami i salami
- Smażony filet z sandacza z kapustą kiszoną w śmietanie
- Pierogi z mięsem
- Pilaw z kaszy bulgur z dorszem
- Mielony serek twarogowy z tortillą
- Tosty z bagietki z szynką parmeńską, salami, pasztetem i sosem musztardowym
- Ruloniki ziemniaczano-kabanosowe
- ORZEŹWIAJĄCY KOMPOT Z RABARBARU
- Ciasto na pizzę z suchych drożdży
- Stek z udźca jelenia z rozmarynem
- Kanapki z grillowanym kurczakiem i warzywami
- Sylwestrowe trufle kokosowe
- Rogaliki z ciasta francuskiego
- Brownie z chałwą
- Wykwintne roladki rybne
- Pesto z papryki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (15)
1654 dni temu
Czym mogłabym zastąpić batata?
odpowiedz
1654 dni temu
Magdo, batat jest głównym składnikiem tego dania i trudno będzie znaleźć dla niego naprawdę godne zastępstwo :) Spróbuj jednak użyć marchewki-wprowadzi do gulaszu słodki akcent, którego zabraknie, gdy zrezygnujesz z batata.
1473 dni temu
ziemniakiem, batat to słodki ziemniak, lecz wtedy gulasz straci sens, kluczem jest pyszny batat
1098 dni temu
dynia
1727 dni temu
Przepyszny! Nawet "mięsożercy" tak stwierdzili, więc pełen sukces. ;)
odpowiedz
1740 dni temu
Zrobiłam, pyszne !
odpowiedz
1746 dni temu
W spisie produktów brakuje awokado i limonki.
odpowiedz
1746 dni temu
Rzeczywiście, dziękujemy za czujność. Przepis został uzupełniony :)
1980 dni temu
Bardzo dobry :-) robie już drugi raz ;-)
odpowiedz
2054 dni temu
Robiłam pierwszy raz i napewno nie ostatni. Polecam!
odpowiedz
2054 dni temu
Bardzo lubimy takie komentarze!
2094 dni temu
Przepyszne, łatwe i szybkie!!! Świetnie smakuje z brązowym ryżem ;)
odpowiedz
2094 dni temu
Mamy nadzieję, że znajdziesz u nas więcej trafionych przepisów!
2100 dni temu
Zrobiony, zjedzony. PYCHA!!!
odpowiedz
2099 dni temu
❤️
zobacz wszystkie