Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- praskę do czosnku
- tarkę o małych oczkach
KROK 1: PODSMAŻAMY CEBULĘ,CZOSNEK, IMBIR I CHILI
Na dnie głębokiego rondla roztapiamy olej kokosowy. Pokrojoną w kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek podsmażamy około 2 minut. Dodajemy starty na tarce o drobnych oczkach imbir i drobno posiekaną papryczkę chili. Smażymy kolejną minutę.
KROK 2: DODAJEMY BATATY I CIECIERZYCĘ
Batat obieramy i kroimy w kostkę o wielkości 1 x 1 cm. Dodajemy do rondla. Mieszamy. Dodajemy pomidory z puszki, curry, mleczko kokosowe i odcedzoną ciecierzycę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
KROK 3: GOTUJEMY GULASZ
Gotujemy na małym ogniu przez 10 minut, a następnie dodajemy brokuł pokrojony na różyczki, szpinak i opłukaną soczewicę.
KROK 4: ZALEWAMY GULASZ BULIONEM
Całość zalewamy bulionem, tak aby przykrył soczewicę ponad 1 cm. Gotujemy kolejne 10 minut. Jeśli gulasz jest za rzadki, należy zagęścić go 1 łyżeczką skrobi ziemniaczanej wymieszaną z 2 łyżkami zimnej wody. Jeśli gulasz jest zbyt gęsty, dodajemy więcej bulionu lub mleczka kokosowego.
KROK 5: DODAJEMY PIETRUSZKĘ I AWOKADO
Gulasz podajemy obficie posypany posiekaną pietruszką i awokado pokrojonym w kostkę oraz skropiony sokiem z limonki.
Zobacz podobne
przepisy
Gulasz z jelenia
Jak przygotować mięso jelenia? Wypróbuj przepis Okrasy na gulasz z pysznym purée!
Gulasz z szynki wieprzowej z pieczarkami
Zobacz, jak kilka składników zamienić w pyszne danie jednogarnkowe! Przygotuj gulasz z szynką wieprzową i orzeźwiającą miętą!
Gulasz cielęcy po azjatycku
Spróbuj azjatyckiej kuchni według Karola Okrasy! Przygotuj gulasz z cielęciny z aromatycznymi przyprawami i mleczkiem kokosowym!
Gulasz po węgiersku
Wołowina, warzywa i odrobina cierpliwości – to sprawdzony przepis na doskonały gulasz!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sałatka gyros
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Błyskawiczne pierniczki
- Ciasto marchewkowe
- Ryba po japońsku
- Uszka z grzybami
- Ciasto na pierogi
- Piernik staropolski
- Świąteczne pierniczki
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Golonka pieczona po bawarsku
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Kutia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (15)
1675 dni temu
Czym mogłabym zastąpić batata?
odpowiedz
1675 dni temu
Magdo, batat jest głównym składnikiem tego dania i trudno będzie znaleźć dla niego naprawdę godne zastępstwo :) Spróbuj jednak użyć marchewki-wprowadzi do gulaszu słodki akcent, którego zabraknie, gdy zrezygnujesz z batata.
1494 dni temu
ziemniakiem, batat to słodki ziemniak, lecz wtedy gulasz straci sens, kluczem jest pyszny batat
1120 dni temu
dynia
1749 dni temu
Przepyszny! Nawet "mięsożercy" tak stwierdzili, więc pełen sukces. ;)
odpowiedz
1761 dni temu
Zrobiłam, pyszne !
odpowiedz
1767 dni temu
W spisie produktów brakuje awokado i limonki.
odpowiedz
1767 dni temu
Rzeczywiście, dziękujemy za czujność. Przepis został uzupełniony :)
2001 dni temu
Bardzo dobry :-) robie już drugi raz ;-)
odpowiedz
2075 dni temu
Robiłam pierwszy raz i napewno nie ostatni. Polecam!
odpowiedz
2075 dni temu
Bardzo lubimy takie komentarze!
2116 dni temu
Przepyszne, łatwe i szybkie!!! Świetnie smakuje z brązowym ryżem ;)
odpowiedz
2116 dni temu
Mamy nadzieję, że znajdziesz u nas więcej trafionych przepisów!
2121 dni temu
Zrobiony, zjedzony. PYCHA!!!
odpowiedz
2120 dni temu
❤️
zobacz wszystkie