Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- robot wielofunkcyjny z funkcją rozdrabniania
Sposób przygotowania:
Krok 1: SMAŻYMY CEBULĘ I CZOSNEK
Cebulę pokrojoną w kostkę smażymy na patelni na rozgrzanej oliwie. Dodajemy posiekany czosnek. Doprawiamy wędzoną papryką i kminem. Mieszamy i smażymy chwilę, aż smaki i składniki się połączą.
Krok 2: ROZDRABNIAMY KALAFIOR
Kalafior dzielimy na różyczki, przekładamy do naczynia robota i rozdrabniamy, by uzyskać strukturę ryżu.
Krok 3: GOTUJEMY RYŻ Z KALAFIORA
Rozdrobniony kalafior przesmażamy na patelni razem z cebulą i czosnkiem. Dodajemy posiekaną papryczkę chili i smażymy chwilę, aż smaki się połączą.
Całość zalewamy bulionem, doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy, aż płyn delikatnie odparuje. Dodajemy pomidory, syrop z agawy i paprykę pokrojoną w kostkę. Gotujemy ok. 10 minut.
Krok 4: PODAJEMY DANIE
Gotowy ryż z kalafiora przekładamy do miseczek lub głębokich talerzy. Z wierzchu posypujemy ulubionymi, drobno posiekanymi ziołami, np. pietruszką, miętą i kolendrą.
Całość skrapiamy sokiem z limonki. Podajemy z cząstkami limonki i kleksem śmietany.
Zobacz podobne
przepisy
2 sposoby na pizzę - z brokułu i kalafiora
Fitsposób na pizzę? Zrób spód z brokułu lub kalafiora! Wypróbuj przepis Kingi Paruzel!
Steki z kalafiora z sałatką z jarmużu
Warzywne steki? To możliwe! Wypróbuj przepis Kingi i przygotuj pyszne steki z kalafiora!
Wegetariańskie enchiladas
Łatwe danie w meksykańskim stylu! Wegetariańskie enchiladas z bogatym farszem i domowym sosem pomidorowym. Musisz wypróbować ten przepis!
Tortille z farszem z mięsa wegańskiego i pomidorów
Wypróbuj wegański odpowiednik szybkiego i prostego dania kuchni meksykańskiej w stylu meksykańskim! Łatwo podzielisz się nim z gośćmi lub bliskimi. Sprawdź, jak smakują tortille z wegańskim mięsem!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Stek z polędwicy wołowej z chimichurri
- Kolorowe szaszłyki warzywne z morelami
- Penne z wegetariańskim bolognese
- Chilli sin carne
- Spaghetti z masłem ziołowym i boczkiem
- Pieczony kurczak piri-piri
- Zupa meksykańska z indykiem
- Empanada galicyjska
- Kotleciki z kalafiora z dipem orzechowo-czosnkowym
- Kolorowy chłopski garnek z cytrynową śmietaną
- Ryż smażony z warzywami i jajkiem
- Pizza na spodzie z kalafiora
- Frittata z brukselką i groszkiem
- Ryż smażony z warzywami
- Omlet ze szparagami i z fasolką edamame
- Wegańska zupa pieczarkowa z czosnkiem
- Azjatycka zupa z makaronem i grzybami shiitake
- Wegański sernik na korzennym spodzie
- Pamuła – zupa owocowa z okrasą
- Filet z łososia w peperonacie
- Faszerowany makaron lumaconi
- Grzybowe tortelloni
- Chlebki warzywne w trzech kolorach
- Pikantne quesadillas z cukinią
- Domowe lody szparagowe
- Wegański falafel burger z portobello
- Kabanosy w cieście francuskim
- Różowe deviled eggs z zieloną kruszonką
- Kanapka z klopsikami w sosie pomidorowym z burratą
- Miniomlety pomidorowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)