Dania główne - Dania jednogarnkowe - przepisy i pomysły (str. 7):
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Ciecierzyca z mielonym mięsem i imbirem
Spróbuj połączenia ciecierzycy z mięsem mielonym i aromatycznymi przyprawami! Smakuje wyśmienicie z chrupiącą bagietką.

Forszmak
Karol Okrasa, przygotowując swój forszmak, inspirował się klasycznym daniem lubelskim. Wzbogacił je jednak o aromatyczny kmin rzymski i kolendrę!

Kaszotto z kurczakiem i jarmużem
Czy kaszotto jest równie smaczne jak risotto? Kinga udowadnia, że tak!

Potrawka z kurczaka z pieczarkami i oliwkami
Potrawka z kurczaka może smakować i wyglądać wyjątkowo. A wszystko za sprawą kompozycji przypraw z lekką nutą azjatycką i dodatku świeżych warzyw!

Bigos na kaczce z suszonymi śliwkami
Pyszna kaczka i suszone śliwki to składniki, które królują w tym daniu i doskonale podkreślają smak całej potrawy.

Bigos rybny
Bigos rybny to nietypowa wersja doskonale znanej wszystkim potrawy. Idealne danie dla miłośników ryb!


Indyk z cukinią i grzybami z woka
Sznycel indyczy może być również podstawą dania azjatyckiego. Zobacz, jak je przygotować!

Risotto z grzybami
Klasyka w stylu włoskim dobra na każdą okazję. Spróbuj kremowego, grzybowego risotta z pieczarkami i borowikami.

Polędwica wieprzowa z ananasem z woka
Spróbuj polędwiczki wieprzowej w słodko-ostrym wydaniu. Z chili, imbirem i oczywiście ananasem!

Kurczak w winie
Coq au vin to nic innego jak aromatyczny kurczak, skąpany w sosie z dodatkiem wina i ziół. Doskonale smakuje z chrupiącą bagietką.

Orientalny gulasz jagnięcy z ciecierzycą
Przygotuj danie pełne bliskowschodnich aromatów. Doskonale doprawiona jagnięcina i chrupiąca cieciorka to jego mocne atuty!

Gulasz wieprzowy z kiszoną kapustą i gnocchi
Kiszona kapusta i schab? To połączenie smaków, którego nie zapomnisz!
