Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Podsmażamy warzywa
Cebulę oraz czosnek obieramy i siekamy. Paprykę oczyszczamy, pozbawiamy nasion i kroimy w kostkę. Warzywa podsmażamy w garnku na 2 łyżkach oleju przez 5 minut. Mięso mielone podsmażamy na patelni na pozostałym gorącym oleju aż do zarumienienia, doprawiamy 1 łyżeczką papryki w proszku oraz soli i odstawiamy.
Krok 2: Zagotowujemy gulasz
Kapustę kiszoną odcedzamy na sitku. Do warzyw dodajemy pastę ajvar i krótko razem podsmażamy. Wlewamy bulion i doprowadzamy do wrzenia. Do zupy dodajemy mięso mielone i kapustę kiszoną, doprawiamy solą, kminkiem, pozostałą papryką w proszku i cukrem. Dusimy pod przykryciem przez kolejne 20 minut.
Krok 3: Doprawiamy gulasz
Listki pietruszki obrywamy i siekamy. Gulasz doprawiamy do smaku i podajemy z łyżką śmietany i odrobiną pietruszki.
Zobacz podobne
przepisy
Gulasz niemiecki
Poznaj przepis na wołowo-wieprzowy gulasz z dodatkiem warzyw korzeniowych i aromatycznych przypraw!
Gulasz wieprzowy z kiszoną kapustą i gnocchi
Kiszona kapusta i schab? To połączenie smaków, którego nie zapomnisz!
Gulasz z chorizo z ciecierzycą w tortilli
Szybkie i łatwe w wykonaniu danie obiadowe – gulasz z chorizo i ciecierzycą w tortilli!
Gulasz jednogarnkowy z warzywami i makaronem
Oto danie, które łatwo przygotujesz na biwaku – gulasz jednogarnkowy!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Wegańska ryba po grecku
- Uszka z grzybami
- Ryba po japońsku
- Zupa grzybowa z makaronem
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Sernik piernikowy
- Pierniki
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Kutia
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Kapusta z grochem
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (6)
1148 dni temu
Fatalny przepis! Jako nowicjusz w kuchni, zrobiłem wszystko po kolei jak w przepisie, a danie wyszło po prostu niezjadliwe. Kapusta kwasna i surowa, mięso bez smaku. Moja rodzina powiedziała, że już więcej mam nie gotować obiadów!
odpowiedz
1767 dni temu
Danie przepyszne cała rodzinka się zajadała dałem tylko mniej czili polecam
odpowiedz
1787 dni temu
Miał być gulasz a zgodnie z przepisem wyszedł arabski bigos. Zmarnowałem tylko czas i dobre produkty....nie polecam ani tego przepisu ani tej pseudo kuchni.
odpowiedz
1787 dni temu
Banda oszustów
odpowiedz
2305 dni temu
Bardzo dobre, tylko jeśli ktoś nie lubi ostrych dań niech doda paprykę słodką. Poza tym pyszne!
odpowiedz
2460 dni temu
szkoda, że znalazłam ten przepis w kategorii wegetariańskie...
odpowiedz