Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Podsmażamy warzywa
Cebulę oraz czosnek obieramy i siekamy. Paprykę oczyszczamy, pozbawiamy nasion i kroimy w kostkę. Warzywa podsmażamy w garnku na 2 łyżkach oleju przez 5 minut. Mięso mielone podsmażamy na patelni na pozostałym gorącym oleju aż do zarumienienia, doprawiamy 1 łyżeczką papryki w proszku oraz soli i odstawiamy.
Krok 2: Zagotowujemy gulasz
Kapustę kiszoną odcedzamy na sitku. Do warzyw dodajemy pastę ajvar i krótko razem podsmażamy. Wlewamy bulion i doprowadzamy do wrzenia. Do zupy dodajemy mięso mielone i kapustę kiszoną, doprawiamy solą, kminkiem, pozostałą papryką w proszku i cukrem. Dusimy pod przykryciem przez kolejne 20 minut.
Krok 3: Doprawiamy gulasz
Listki pietruszki obrywamy i siekamy. Gulasz doprawiamy do smaku i podajemy z łyżką śmietany i odrobiną pietruszki.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ryba po japońsku
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Guacamole
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Sernik pistacjowy
- Piernik świąteczny
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Jajka na miękko
- Domek z piernika
- Klasyczna sałatka grecka
- Makówki śląskie
- Ciasto na pierogi
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Mini burgery
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Świąteczne pierniczki
- Ryba z piekarnika
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (6)
1464 dni temu
Fatalny przepis! Jako nowicjusz w kuchni, zrobiłem wszystko po kolei jak w przepisie, a danie wyszło po prostu niezjadliwe. Kapusta kwasna i surowa, mięso bez smaku. Moja rodzina powiedziała, że już więcej mam nie gotować obiadów!
Odpowiedz
2084 dni temu
Danie przepyszne cała rodzinka się zajadała dałem tylko mniej czili polecam
Odpowiedz
2103 dni temu
Miał być gulasz a zgodnie z przepisem wyszedł arabski bigos. Zmarnowałem tylko czas i dobre produkty....nie polecam ani tego przepisu ani tej pseudo kuchni.
Odpowiedz
2103 dni temu
Banda oszustów
Odpowiedz
2621 dni temu
Bardzo dobre, tylko jeśli ktoś nie lubi ostrych dań niech doda paprykę słodką. Poza tym pyszne!
Odpowiedz
2776 dni temu
szkoda, że znalazłam ten przepis w kategorii wegetariańskie...
Odpowiedz