Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Kacze żołądki oczyszczamy, kroimy w plastry i podsmażamy na gorącym oleju. Dodajemy posiekaną cebulę oraz czosnek i smażymy kolejne kilka minut. Całość zalewamy bulionem, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy pod przykryciem do miękkości, przez około 1-1,5 godziny. Śmietanę hartujemy i dodajemy do gulaszu. Całość mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i posiekaną natką pietruszki. Podajemy z kaszą lub z ziemniakami.
Zobacz podobne
przepisy
Rillettes z kaczki
Karol Okrasa zainspirowany kuchnią francuską, stworzył dużo łatwiejszą wersję rillettes. To pyszny dodatek do chrupiącej bagietki.
Bigos na kaczce z suszonymi śliwkami
Pyszna kaczka i suszone śliwki to składniki, które królują w tym daniu i doskonale podkreślają smak całej potrawy.
Pasztet z kaczki z suszonymi owocami
Karol Okrasa dzieli się rodzinnym przepisem na wielkanocny pasztet! W składnikach oprócz mięsa kaczki znajdziesz suszone owoce, boczek i suszony majeranek!
2 sposoby na kaczkę i mandarynki
Prawie identyczne składniki i dwa dania o innym smaku? To możliwe!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Gulasz jednogarnkowy z warzywami i makaronem
- Gulasz z jelenia w warzywach
- Gulasz z jelenia
- Gulasz z sarny z kluskami śląskimi
- Tort Bellini
- Gulasz niemiecki
- Gulasz z kiszoną kapustą i papryką
- Zapiekanka z amarantusem i tuńczykiem
- Gulasz po węgiersku
- Szakszuka
- Gulasz ekstra z dzika w gęstym sosie z ziemniakami
- Sambar z czerwonej soczewicy z rzepą i bakłażanem
- Wegański gulasz z ciecierzycą
- Łosoś spalony sianem z salsą z papryki
- Jambalaya z kurczakiem, kiełbasą i krewetkami
- Ryż na mleku z jabłkiem
- Przekąski kibica: roladki z tortilli z krewetkowym ceviche
- Sałatka z bobu z chlebowym chrustem i tofu
- Pasta z buraczka i rzodkiewek
- Karp w sosie piernikowym
- PASTA Z PIECZONEGO DORSZA
- Sałatka ze śledziem, selerem i jabłkiem
- Piłkarskie ciasteczka cake pops z espresso
- Wegański pasztet z orzechami włoskimi
- Kołocz śląski
- Pączki w wersji fit
- Bruschetta z pomidorami
- Pizza na spodzie z brokułów z burakiem i kozim serem
- Gryczanka i muffiny bananowe – lunchbox na słodko
- Kanapki z grilla ze schabem i szparagami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
1214 dni temu
Wasze przepisy są konkretne, wiem co mam kupić, jak zrobić. Kacze żołądki to dla mnie nowość, zrobię to pierwszy raz. - z waszą pomocą to się uda. A przy okazji powiem - podoba mi się, że na waszej stronie dostaję to czego oczekuje, nie ma tu zbędnych informacji, zachęt, czy reklam. Pozdrawiam!
odpowiedz
1214 dni temu
Dziękujemy za miłą opinię! Życzymy smacznego i również pozdrawiamy! ;)
1729 dni temu
Dziś na obiad ugotowałam ten gulasz. Bardzo smaczny.
odpowiedz