Gulasz z kaczych żołądków
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Kacze żołądki oczyszczamy, kroimy w plastry i podsmażamy na gorącym oleju. Dodajemy posiekaną cebulę oraz czosnek i smażymy kolejne kilka minut. Całość zalewamy bulionem, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy pod przykryciem do miękkości, przez około 1-1,5 godziny. Śmietanę hartujemy i dodajemy do gulaszu. Całość mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i posiekaną natką pietruszki. Podajemy z kaszą lub z ziemniakami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • Gość Gość
    1214 dni temu
    Wasze przepisy są konkretne, wiem co mam kupić, jak zrobić. Kacze żołądki to dla mnie nowość, zrobię to pierwszy raz. - z waszą pomocą to się uda. A przy okazji powiem - podoba mi się, że na waszej stronie dostaję to czego oczekuje, nie ma tu zbędnych informacji, zachęt, czy reklam. Pozdrawiam!

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1214 dni temu
    Dziękujemy za miłą opinię! Życzymy smacznego i również pozdrawiamy! ;)
  • Gość Gość
    1729 dni temu
    Dziś na obiad ugotowałam ten gulasz. Bardzo smaczny.

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!