
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Kacze żołądki oczyszczamy, kroimy w plastry i podsmażamy na gorącym oleju. Dodajemy posiekaną cebulę oraz czosnek i smażymy kolejne kilka minut. Całość zalewamy bulionem, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy pod przykryciem do miękkości, przez około 1-1,5 godziny. Śmietanę hartujemy i dodajemy do gulaszu. Całość mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i posiekaną natką pietruszki. Podajemy z kaszą lub z ziemniakami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pistacjowy sernik baskijski
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Śledź w oleju
- Pierniki
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Nuggetsy z kurczaka
- Łazanki
- Makowiec japoński
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Klasyczna sałatka grecka
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Śledzie po kaszubsku
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ryba z piekarnika
- Kutia
- Zupa grzybowa z makaronem
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (4)
302 dni temu
Dobre !
Odpowiedz
1591 dni temu
Wasze przepisy są konkretne, wiem co mam kupić, jak zrobić. Kacze żołądki to dla mnie nowość, zrobię to pierwszy raz. - z waszą pomocą to się uda. A przy okazji powiem - podoba mi się, że na waszej stronie dostaję to czego oczekuje, nie ma tu zbędnych informacji, zachęt, czy reklam. Pozdrawiam!
Odpowiedz
1591 dni temu
Dziękujemy za miłą opinię! Życzymy smacznego i również pozdrawiamy! ;)
2106 dni temu
Dziś na obiad ugotowałam ten gulasz. Bardzo smaczny.
Odpowiedz