Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Kacze żołądki oczyszczamy, kroimy w plastry i podsmażamy na gorącym oleju. Dodajemy posiekaną cebulę oraz czosnek i smażymy kolejne kilka minut. Całość zalewamy bulionem, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy pod przykryciem do miękkości, przez około 1-1,5 godziny. Śmietanę hartujemy i dodajemy do gulaszu. Całość mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i posiekaną natką pietruszki. Podajemy z kaszą lub z ziemniakami.
Zobacz podobne
przepisy
Rillettes z kaczki
Karol Okrasa zainspirowany kuchnią francuską, stworzył dużo łatwiejszą wersję rillettes. To pyszny dodatek do chrupiącej bagietki.
Bigos na kaczce z suszonymi śliwkami
Pyszna kaczka i suszone śliwki to składniki, które królują w tym daniu i doskonale podkreślają smak całej potrawy.
Pasztet z kaczki z suszonymi owocami
Karol Okrasa dzieli się rodzinnym przepisem na wielkanocny pasztet! W składnikach oprócz mięsa kaczki znajdziesz suszone owoce, boczek i suszony majeranek!
2 sposoby na kaczkę i mandarynki
Prawie identyczne składniki i dwa dania o innym smaku? To możliwe!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ciasto na pierogi
- Kompot z suszu z cytryną
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ciasto marchewkowe
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Uszka z grzybami
- Śledzie po kaszubsku
- Pieczona ryba po grecku
- Sernik piernikowy
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
1281 dni temu
Wasze przepisy są konkretne, wiem co mam kupić, jak zrobić. Kacze żołądki to dla mnie nowość, zrobię to pierwszy raz. - z waszą pomocą to się uda. A przy okazji powiem - podoba mi się, że na waszej stronie dostaję to czego oczekuje, nie ma tu zbędnych informacji, zachęt, czy reklam. Pozdrawiam!
odpowiedz
1281 dni temu
Dziękujemy za miłą opinię! Życzymy smacznego i również pozdrawiamy! ;)
1796 dni temu
Dziś na obiad ugotowałam ten gulasz. Bardzo smaczny.
odpowiedz