zobacz film

Darek Gutkowski

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Kroimy boczek i kiełbasę

Z boczku odcinamy skórę, resztę kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka. Dodajemy pokrojoną na mniejsze kawałki kiełbasę i cebulę pokrojoną w kostkę. Następnie dodajemy drobno posiekany czosnek.

Krok 2: Dodajemy fasolę

Fasolę osączamy i dodajemy do garnka. Dusimy pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając.

Krok 3: Doprawiamy danie

Dodajemy pomidory i koncentrat. Danie doprawiamy majerankiem, liśćmi laurowymi, zielem angielskim oraz solą i pieprzem. Dusimy około 15 minut na wolnym ogniu.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • Gość Gość
    58 dni temu
    W przepisie czerwona fasola z puszki, a na zdjęciu biała?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    58 dni temu
    Drogi Gościu, czerwonej i białej fasoli możesz używać w tym przepisie wymiennie, a nawet włączyć do dania oba jej rodzaje - bez szkody dla estetyki i smaku! :)
  • Gość Gość
    257 dni temu
    super proste danie :)

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram