zobacz film

Darek Gutkowski

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Kroimy boczek i kiełbasę

Z boczku odcinamy skórę, resztę kroimy w kostkę i wrzucamy do dobrze rozgrzanego garnka lub naczynia żaroodpornego. Dodajemy pokrojoną na mniejsze kawałki kiełbasę i cebulę pokrojoną w kostkę. Następnie dodajemy drobno posiekany czosnek.

Krok 2: Dodajemy fasolę

Fasolę osączamy i dodajemy do garnka. Dusimy pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając.

Krok 3: Doprawiamy danie

Dodajemy pomidory i koncentrat. Danie doprawiamy majerankiem, liśćmi laurowymi, zielem angielskim oraz solą i pieprzem. Dusimy około 15 minut na wolnym ogniu.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (10)

Avatar
  • Gość Gość
    51 dni temu
    Słaby przepis. Brak czasów poszczególnych czynności (prócz tego duszenia na końcu). Wrzucamy wszystko na surowo do garnka i dopiero w kroku 2 dusimy? Przepis napisany na odpierdziel, oby więcej.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    50 dni temu
    To jest bardzo prosty przepis. W zasadzie wrzucamy składniki, one się podsmażają. Od momentu, kiedy mamy już wszystko w garnku - dusimy 15 minut :) I tak - składniki wrzucamy surowe. Polecamy film dołączony do przepisu :)
  • Ja robię tylko z białej fasolki Ja robię tylko z białej fasolki
    195 dni temu
    Ja robę tylko z białej fasolki

    odpowiedz

  • Gość Gość
    246 dni temu
    Czerwona fasola?!

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    246 dni temu
    Może być tradycyjnie biała, lub z nutką szaleństwa jak u DG - czerwona :)
  • Gość Gość
    270 dni temu
    Jest pycha! I co najważniejsze szybko można ją przygotować.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    362 dni temu
    Wczoraj zrobiłam z Waszego przrpisu fasolkę. Miałam nadzieję, że obiadek będzie na dwa dni. Danie było tak pyszne, że od razu zniknęło. Pozdrawiam

    odpowiedz

  • Gość Gość
    424 dni temu
    W przepisie czerwona fasola z puszki, a na zdjęciu biała?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    424 dni temu
    Drogi Gościu, czerwonej i białej fasoli możesz używać w tym przepisie wymiennie, a nawet włączyć do dania oba jej rodzaje - bez szkody dla estetyki i smaku! :)
  • Gość Gość
    623 dni temu
    super proste danie :)

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram