• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Kroimy warzywa

Włoszczyznę oczyszczamy, kroimy na małe kawałki. Papryki pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę o wielkości ok. 1 cm. Cebulę i czosnek obieramy i siekamy. 

Krok 2: Podsmażamy warzywa

Z boczku odcinamy skórę. Kroimy w kostkę i wytapiamy w garnku na rozgrzanej oliwie z oliwek przez ok. 4 minuty. Dodajemy włoszczyznę, papryki, cebulę i czosnek. Smażymy razem przez 3-4 minuty. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką i majerankiem. Dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszamy. Dolewamy bulion, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez 10 minut.

Krok 3: Podajemy zupę

Fasolę osączamy. Dodajemy razem z rozdrobnionymi pomidorami do zupy. Gotujemy na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut. Salami obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i podgrzewamy w zupie. Listki pietruszki obrywamy i siekamy. Zupę doprawiamy do smaku i posypujemy listkami pietruszki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (7)

Avatar
  • Gość Gość
    178 dni temu
    Zupa przepyszna. Obawialam sie ze bez ziemniaków bedzie za żadka a jest odwrotne, jest gesta i pożywna.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    388 dni temu
    Osom :3

    odpowiedz

  • Gość Gość
    535 dni temu
    Właśnie ją ugotowałam . Zamiast ostrej papryki w proszku dodałam pomidory z chili. Zupa jest bardzo smaczna i prosta w przygotowaniu. Polecam .

    odpowiedz

  • Michał Michał
    580 dni temu
    Prosta, szybka i bardzo smaczna. Godna polecenia!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    586 dni temu
    SERBSKA ZUPA FASOLOWA Smaczna polecam.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    591 dni temu
    Pyszna Zupka ;)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    606 dni temu
    Bardzo dobra!

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram