Serbska zupa fasolowa
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: Kroimy warzywa

Włoszczyznę oczyszczamy, kroimy na małe kawałki. Papryki pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę o wielkości ok. 1 cm. Cebulę i czosnek obieramy i siekamy. 

Krok 2: Podsmażamy warzywa

Z boczku odcinamy skórę. Kroimy w kostkę i wytapiamy w garnku na rozgrzanej oliwie z oliwek przez ok. 4 minuty. Dodajemy włoszczyznę, papryki, cebulę i czosnek. Smażymy razem przez 3-4 minuty. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką i majerankiem. Dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszamy. Dolewamy bulion, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez 10 minut.

Krok 3: Podajemy zupę

Fasolę osączamy. Dodajemy razem z rozdrobnionymi pomidorami do zupy. Gotujemy na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut. Salami obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i podgrzewamy w zupie. Listki pietruszki obrywamy i siekamy. Zupę doprawiamy do smaku i posypujemy listkami pietruszki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (16)

Avatar
  • Gość Gość
    84 dni temu
    Dzień Dobry Jakie salami paprykowe Państow do tego polecają ?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    84 dni temu
    Zdecydowanie polecamy salami z papryką marki Pikok :)
  • Gość Gość
    1274 dni temu
    Warto w przepisie dodać, że z puszki. Przepis na serbską zupę fasolową jest na opakowaniu fasoli w ziarnach. Drobnostka ale dużo zmienia.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    773 dni temu
    Dokładnie. Albo dodać do przepisu punkt o namaczaniu i gotowaniu fasoli.
  • Gość Gość
    1533 dni temu
    A z fasolą co robimy? Przepis a o fasoli nic.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1532 dni temu
    O fasoli piszemy w trzecim kroku - osączamy i dodajemy rzem z pomidorami :)
  • Gość Gość
    1680 dni temu
    Zupa dobra, tylko błąd w opisie przyżądzania, bo jest napisane dodać fasolę(a przepis jest na fasoli jaś a nie z puszki) i gotować 15 minut- a przecież fasola gotuje się ok. 40 minut, więc teraz wszystkie warzywa się niepotrzebnie rozgotowują, żeby zrobiła się fasola. Ale sama zupa smaczna

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1680 dni temu
    W naszej zupie korzystamy z fasoli z puszki.
  • Gość Gość
    2243 dni temu
    Zupa przepyszna. Obawialam sie ze bez ziemniaków bedzie za żadka a jest odwrotne, jest gesta i pożywna.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2453 dni temu
    Osom :3

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2600 dni temu
    Właśnie ją ugotowałam . Zamiast ostrej papryki w proszku dodałam pomidory z chili. Zupa jest bardzo smaczna i prosta w przygotowaniu. Polecam .

    odpowiedz

  • Michał Michał
    2645 dni temu
    Prosta, szybka i bardzo smaczna. Godna polecenia!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2651 dni temu
    SERBSKA ZUPA FASOLOWA Smaczna polecam.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2656 dni temu
    Pyszna Zupka ;)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2671 dni temu
    Bardzo dobra!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    767 dni temu
    Polecam ! Smak tej zupy jest niesamowity.

zobacz wszystkie


Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!