Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Kroimy warzywa
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Koper włoski oczyszczamy, liście odkładamy na bok. Usuwamy głąby kopru, a bulwy kroimy w poprzek na cienkie paski. Marchew obieramy i kroimy na kawałki.
Krok 2: Podsmażamy warzywa
Warzywa podsmażamy na 2 łyżkach gorącej oliwy przez 2-3 minuty. Cząber, 1 łodygę szałwii i liść laurowy związujemy nicią i dodajemy do warzyw wraz z gorącym bulionem. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy pod przykryciem przez 15 minut.
Krok 3: Smażymy liście szałwii
Fasolę odcedzamy. Dodajemy do zupy i gotujemy razem przez 5-10 minut, aż będzie miękka. Zioła usuwamy, zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem i odrobiną soku wyciśniętego z cytryny.
Obrywamy pozostałe listki szałwii i smażymy na pozostałym rozgrzanym oleju, aż będą chrupiące. Dekorujemy nimi zupę i posypujemy posiekanymi liśćmi kopru włoskiego.
Zobacz podobne
przepisy
Vichyssoise (zimna zupa z ziemniaków i pora)
Gęsty warzywny krem we francuskiej interpretacji! Sycąca zupa, która smakuje świetnie zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Zupa marchwiowo-ziemniaczana z grzankami ziołowymi
Sycący, pachnący, zdrowy i pyszny! Warzywny krem to świetny pomysł na obiad. Mnóstwo witamin w jednej miseczce!
Zupa ziemniaczana z łososiem
Wzbogać swoją zupę ziemniaczaną porcją łososia dostarczającego pełnowartościowego białka i kwasów omega 3.
Kremowa zupa z kalafiora
Kiedy nie ma czasu na długie godziny spędzone w kuchni, warto postawić na delikatną zupę z kalafiora z dodatkiem sera.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pieczona dynia w ziołach
- Pikantna zupa tajska z krewetkami
- Indyjski łosoś w sosie słodko-kwaśnym
- Japońska zupa z herbaty z ryżem
- Minestrone z pesto z pomidorów
- Truskawkowo-ogórkowy lassi
- Kawa z imbirem
- Sałatka z mixem sałat, owocami i francuskim serem
- Meze – grecki talerz przystawek
- Briam – zapiekanka warzywna w stylu greckim
- Zupa gyros
- Wegański bekon z tempehu
- Pieczona owsianka à la brownie
- Spaghetti z sosem z awokado
- Zielone kaszotto na zimno, czyli sałatka z ziołowym pesto
- KURKI W ZALEWIE OCTU JABŁKOWEGO
- KURKI W ZALEWIE OCTOWEJ
- Kuchnia molekularna: lody z zupy, suszone żółtka i pianka serowa
- Pizza rzymska
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ciasto kokosowo-ananasowe
- Krewetki z warzywami
- Papilotki z kurczakiem z zielonymi szparagami i sosem musztardowo-pieczarkowym
- Pieczona nadziewana papryka
- Owocowe smoothie dla dzieci
- Dżem z bananów z białą czekoladą
- Pomidory faszerowane fasolą i mięsem mielonym
- Wieprzowe szaszłyki z pomidorami i dipem twarożkowym
- NALEWKA ŚLIWKOWA
- Jaglanka z truskawkami i chałwą
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
2640 dni temu
Pyszna aromatyczna zupa! Dla mnie ziemniaki to dodatek do większości zup :) Jest lekkostrawnie, ale zarazem sycąco.
odpowiedz