Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Podsmażamy jagnięcinę
Jagnięcinę myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę, usuwając przy tym ewentualne ścięgna i tłuszcz. Papryczki chili myjemy, pozbawiamy nasion i siekamy w małe krążki. Czosnek, cebulę i imbir obieramy, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na 2 łyżkach rozgrzanego oleju. Dodajemy przyprawę garam masala, krótko podsmażamy. Wyjmujemy z rondla i odstawiamy. W rondlu podgrzewamy pozostały olej i smażymy na nim ze wszystkich stron jagnięcinę, doprawiamy solą.
Krok 2: Zagotowujemy curry
Dodajemy mieszaninę cebuli, liść laurowy i posiekaną papryczkę chili. Dodajemy pomidory z puszki z sokiem i dolewamy bulion jagnięcy. Doprawiamy solą, pieprzem, cynamonem i 2 łyżeczkami cukru. Dusimy pod przykryciem przez 90 minut, mieszając przy tym od czasu do czasu i w razie potrzeby dolewając więcej bulionu.
Krok 3: Dodajemy fasolkę do curry
W międzyczasie fasolkę oczyszczamy i kroimy na pół. Dodajemy do curry i gotujemy przez kolejne ok. 20 minut do miękkości. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Do curry dodajemy rodzynki, doprawiamy do smaku i posypujemy grubo posiekanymi orzechami nerkowca. Podajemy z ryżem.
Zobacz podobne
przepisy
Klopsiki z jagnięciny z dipem z sera koziego
Spróbuj kofty, czyli klopsików jagnięco-wołowych! Przyprawione kminem rzymskim, podane z dipem z sera koziego z nutą świeżej mięty!
Wytrawne ciasto drożdżowe z jagnięciną i groszkiem
Wytrawne ciasto drożdżowe? Oczywiście! Jeśli jeszcze nie zagościło w Twojej kuchni, to czas nadrobić zaległości!
Jagnięcina z tymiankiem i pomarańczą
Pyszny pomysł na wyjątkowy obiad: kruche kotlety jagnięce marynowane w mieszance ziół oraz soku ze świeżej pomarańczy.
Jagnięcina w marynacie musztardowej
Pomysł na obiad: delikatne kotlety jagnięce przygotowane w marynacie musztardowej i przyrządzone na patelni grillowej.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kurczak w curry z imbirem i limonką
- Azjatyckie pączki z mango i kokosem
- Kompot z suszonych owoców
- Curry wegańskie z papają i orzechami nerkowca
- Gulasz niemiecki
- Pasztet z ciecierzycy
- Wigilijny makowiec
- Curry
- Kotleciki z batatów i kaszy
- Curry z kurczaka z ciecierzycą
- Żółta pasta curry
- Kolorowy chłopski garnek z cytrynową śmietaną
- ROZGRZEWAJĄCY KOMPOT RABARBAROWO-TRUSKAWKOWY
- PASTA Z KALAFIORA
- Rustykalny chleb na zakwasie z bakaliami
- 3 dania grillowane w folii: łosoś, szparagi i młode ziemniaki
- Zupa koperkowa z klopsikami drobiowymi
- Kaszanka z jabłkami i tymiankiem z grilla
- Nadziewane daktyle z boczkiem
- Chleb słonecznikowy z bakaliami
- Zielone szparagi w chrupiącej panierce z szynki i parmezanu podawane z jajkami w koszulkach
- Polenta z sosem z pieczonej papryki
- Zupa solanka
- Galaretka truskawkowa ze spienionym jogurtem
- Ragoût z jajek z warzywami
- Polędwiczka wieprzowa z sosem czekoladowo-kawowym
- Udziec z sarny pieczony w rękawie
- Bakłażany zapiekane z parmezanem
- Pieczony udziec z jelenia w marynacie winno-musztardowej
- Sałatka z rukolą i gruszką
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)