Curry z jagnięciny z fasolką

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: Podsmażamy jagnięcinę

Jagnięcinę myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę, usuwając przy tym ewentualne ścięgna i tłuszcz. Papryczki chili myjemy, pozbawiamy nasion i siekamy w małe krążki. Czosnek, cebulę i imbir obieramy, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na 2 łyżkach rozgrzanego oleju. Dodajemy przyprawę garam masala, krótko podsmażamy. Wyjmujemy z rondla i odstawiamy. W rondlu podgrzewamy pozostały olej i smażymy na nim ze wszystkich stron jagnięcinę, doprawiamy solą.

Krok 2: Zagotowujemy curry

Dodajemy mieszaninę cebuli, liść laurowy i posiekaną papryczkę chili. Dodajemy pomidory z puszki z sokiem i dolewamy bulion jagnięcy. Doprawiamy solą, pieprzem, cynamonem i 2 łyżeczkami cukru. Dusimy pod przykryciem przez 90 minut, mieszając przy tym od czasu do czasu i w razie potrzeby dolewając więcej bulionu.

Krok 3: Dodajemy fasolkę do curry

W międzyczasie fasolkę oczyszczamy i kroimy na pół. Dodajemy do curry i gotujemy przez kolejne ok. 20 minut do miękkości. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Do curry dodajemy rodzynki, doprawiamy do smaku i posypujemy grubo posiekanymi orzechami nerkowca. Podajemy z ryżem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Wytrawne ciasto drożdżowe z jagnięciną i groszkiem

Wytrawne ciasto drożdżowe? Oczywiście! Jeśli jeszcze nie zagościło w Twojej kuchni, to czas nadrobić zaległości!

Wytrawne ciasto drożdżowe z jagnięciną i groszkiem

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:30 liczba porcji: 8 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Jagnięcina z tymiankiem i pomarańczą

Pyszny pomysł na wyjątkowy obiad: kruche kotlety jagnięce marynowane w mieszance ziół oraz soku ze świeżej pomarańczy.

Jagnięcina z tymiankiem i pomarańczą

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:35 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Jagnięcina w marynacie musztardowej

Pomysł na obiad: delikatne kotlety jagnięce przygotowane w marynacie musztardowej i przyrządzone na patelni grillowej.

Jagnięcina w marynacie musztardowej

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:35 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!