
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Smażymy klopsiki
Cebulę i czosnek obieramy, drobno siekamy. Listki pietruszki obrywamy i również siekamy. Zagniatamy z dwoma rodzajami mięsa mielonego. Dodajemy jajko, doprawiamy kminem rzymskim, pieprzem cayenne, solą i pieprzem czarnym. Wilgotnymi rękoma formujemy ok. 16 okrągłych klopsików. Smażymy na gorącej oliwie, na średnim ogniu przez 12-15 minut.
Krok 2: Przygotowujemy dip z sera koziego
Ser kozi przekładamy do miski. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i jogurt. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Skrapiamy oliwą. Dekorujemy listkami mięty i pieprzem cayenne. Podajemy z klopsikami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Uszka z grzybami
- Domek z piernika
- Pistacjowy sernik baskijski
- Krokiety z mięsem
- Jajka na miękko
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ryba po japońsku
- Piernik świąteczny
- Śledź w oleju
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Mini burgery
- Świąteczne pierniczki
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Łazanki
- Burek ze szpinakiem
- Nuggetsy z kurczaka
- Makówki śląskie
- Kutia
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)