![Leczo Leczo](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/b1f74533d4e3-066fa8532ba9-1250x700_KW_29_-LECZO_rgb_ok.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Kroimy warzywa
Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Cebulę kroimy w piórka i wrzucamy na patelnię. Warzywa myjemy. Cukinię kroimy w talarki, a paprykę w grubszą kostkę. Do podsmażonej cebuli dodajemy cukinię i dalej podsmażamy. Po chwili dodajemy paprykę. Całość podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu.
Krok 2: Kroimy mięso
Wszystkie rodzaje mięsa kroimy w grubszą kostkę lub talarki. Na drugiej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i podsmażamy mięso. Do warzyw dodajemy drobno posiekany czosnek i podsmażone mięso.
Krok 3: Doprawiamy leczo
Po chwili dodajemy pomidory z puszki i koncentrat. Doprawiamy leczo mieloną papryką, chili, solą i pieprzem. Przykrywamy pokrywką i jeszcze chwilę dusimy. Podajemy z chlebem.
Zobacz podobne
przepisy
Gulasz jednogarnkowy z warzywami i makaronem
Oto danie, które łatwo przygotujesz na biwaku – gulasz jednogarnkowy!
![Gulasz jednogarnkowy z warzywami i makaronem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/377853fea075-3b9342de14fa-KW_26_Gulasz_jednogarnkowy_z_warzywami_202221175_RGB_OK_1250x700.webp)
Pikantne leczo ze schabem i cukinią
Bogactwo smaków i aromatów w jednym garnku! Wyjątkowy przepis łączący kuchnię polską, niemiecką i węgierską.
![Pikantne leczo ze schabem i cukinią](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/8ab65d9c4d92-b302d8071f-KW_10_KAROL_Pikantne-leczo-ze-schabem-i-cukinia_1671511286_960x540.webp)
Gulasz wieprzowy z łopatki
Soczyste i miękkie kawałki mięsa przyrządzone w towarzystwie ziemniaków i papryki, z wyczuwalną nutą sosu sojowego.
![Gulasz wieprzowy z łopatki](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/bdc103034ce1-54d921f53e-Gulasz_wieprzowy_z_lopatki_PL_14517_S_55613_960x540.webp)
Leczo
Miękkie kawałki cukinii, kolorowej papryki, cebuli i pomidorów w towarzystwie aromatycznych przypraw. Palce lizać!
![Leczo](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/f2ce0261800a-4f472eca9c-KW_38_leczo_13213_S132760_960x540.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Leczo
- Pulpety z sosem cynamonowo-pomidorowym
- Piersi z kurczaka z szynką schwarzwaldzką
- Schab w sosie paprykowym
- Gulasz wieprzowy z łopatki
- 4 sposoby na frytki i dipy
- Sushi sandwich
- 4 sposoby na warzywne przetwory
- Lasagne w papryce
- 2 przekąski na imprezę sylwestrową
- Jak przygotować sos holenderski?
- Tabbouleh z trzech rodzajów kaszy
- Wegańskie leczo ze śliwką
- Wegetariańskie leczo z kurkami
- Tarta proteinowa z siedmiu składników
- Wigilijne pierogi buraczane na słono
- Paszteciki z wędzonego pstrąga
- Kuchnia molekularna: ciastko dyniowe i wędzona czekolada
- Dip z ciecierzycy
- KURKI W ZALEWIE OCTU JABŁKOWEGO
- KURKI W ZALEWIE OCTOWEJ
- Kuchnia molekularna: lody z zupy, suszone żółtka i pianka serowa
- Tort malinowy
- Kakaowo-śmietankowe ciasto puzzle
- Zupa z mango z imbirem i limonką
- Wegesmalec ze skwarkami
- Sałatka z kaszy jaglanej z wędzonym twarogiem
- Przekąski sylwestrowe
- Ajwar
- Ciasteczka z białą czekoladą
Komentarze (3)
619 dni temu
pyszota :) ja tylko zrezygnowałam z cukini
odpowiedz
2558 dni temu
nie jestem pewna czy może nie lepiej dodać cukinię pod koniec, by się nie rozpadła i rozgotowała, gdy papryka będzie potrzebowala więcej czasu
odpowiedz
2213 dni temu
Właśnie jestem w trakcie robienia tego leczo i intuicja podpowiedziała by najpierw dodać paprykę bo cukinią potrzebuje tylko chwile żeby zmięknąć.