
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Kroimy warzywa
Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Cebulę kroimy w piórka i wrzucamy na patelnię. Warzywa myjemy. Cukinię kroimy w talarki, a paprykę w grubszą kostkę. Do podsmażonej cebuli dodajemy cukinię i dalej podsmażamy. Po chwili dodajemy paprykę. Całość podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu.
Krok 2: Kroimy mięso
Wszystkie rodzaje mięsa kroimy w grubszą kostkę lub talarki. Na drugiej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i podsmażamy mięso. Do warzyw dodajemy drobno posiekany czosnek i podsmażone mięso.
Krok 3: Doprawiamy leczo
Po chwili dodajemy pomidory z puszki i koncentrat. Doprawiamy leczo mieloną papryką, chili, solą i pieprzem. Przykrywamy pokrywką i jeszcze chwilę dusimy. Podajemy z chlebem.
Zobacz podobne
przepisy
Gulasz jednogarnkowy z warzywami i makaronem
Oto danie, które łatwo przygotujesz na biwaku – gulasz jednogarnkowy!

Pikantne leczo ze schabem i cukinią
Bogactwo smaków i aromatów w jednym garnku! Wyjątkowy przepis łączący kuchnię polską, niemiecką i węgierską.

Gulasz wieprzowy z łopatki
Soczyste i miękkie kawałki mięsa przyrządzone w towarzystwie ziemniaków i papryki, z wyczuwalną nutą sosu sojowego.

Leczo
Miękkie kawałki cukinii, kolorowej papryki, cebuli i pomidorów w towarzystwie aromatycznych przypraw. Palce lizać!

Komentarze (3)
379 dni temu
pyszota :) ja tylko zrezygnowałam z cukini
odpowiedz
2318 dni temu
nie jestem pewna czy może nie lepiej dodać cukinię pod koniec, by się nie rozpadła i rozgotowała, gdy papryka będzie potrzebowala więcej czasu
odpowiedz
1973 dni temu
Właśnie jestem w trakcie robienia tego leczo i intuicja podpowiedziała by najpierw dodać paprykę bo cukinią potrzebuje tylko chwile żeby zmięknąć.
zobacz wszystkie