zobacz film

Darek Gutkowski

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Kroimy warzywa

Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Cebulę kroimy w piórka i wrzucamy na patelnię. Warzywa myjemy. Cukinię kroimy w talarki, a paprykę w grubszą kostkę. Do podsmażonej cebuli dodajemy cukinię i dalej podsmażamy. Po chwili dodajemy paprykę. Całość podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu.

Krok 2: Kroimy mięso

Wszystkie rodzaje mięsa kroimy w grubszą kostkę lub talarki. Na drugiej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i podsmażamy mięso. Do warzyw dodajemy drobno posiekany czosnek i podsmażone mięso.

Krok 3: Doprawiamy leczo

Po chwili dodajemy pomidory z puszki i koncentrat. Doprawiamy leczo mieloną papryką, chili, solą i pieprzem. Przykrywamy pokrywką i jeszcze chwilę dusimy. Podajemy z chlebem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • M M
    386 dni temu
    nie jestem pewna czy może nie lepiej dodać cukinię pod koniec, by się nie rozpadła i rozgotowała, gdy papryka będzie potrzebowala więcej czasu

    odpowiedz

  • Magda Magda
    42 dni temu
    Właśnie jestem w trakcie robienia tego leczo i intuicja podpowiedziała by najpierw dodać paprykę bo cukinią potrzebuje tylko chwile żeby zmięknąć.

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram