
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: SMAŻYMY KURKI
Cebulę pokrojoną w kostkę i drobno posiekany czosnek przesmażamy w garnku na rozgrzanej oliwie z dodatkiem masła. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy umyte kurki i smażymy ok. 3 minut.
Krok 2: DODAJEMY WARZYWA I DUSIMY LECZO
Dodajemy paprykę pokrojoną w grubą kostkę i cukinię pokrojoną w grube półplasterki. Całość doprawiamy oregano i papryką (wędzoną oraz ostrą). Dusimy ok. 2 minut.
Dodajemy koncentrat pomidorowy, obrane pomidory pokrojone w kostkę i cukier trzcinowy. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy ok. 10 minut tak, by warzywa pozostały chrupkie.
Krok 3: PODAJEMY LECZO
Leczo nakładamy do głębokich talerzy. Z wierzchu posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Fit makaron à la carbonara
- Makaron z sosem amatriciana i guanciale
- Młode ziemniaki z grilla w boczku
- Spaghetti napoli – przepis
- Suflet czekoladowy
- Tagliatelle z sosem alfredo
- Przepis na sos pomidorowy do gołąbków
- Angielskie śniadanie — przepis
- Placuszki z kaszy manny
- Tiramisu pistacjowe z truskawkami
- Szaszłyki z piekarnika
- Frytki z batatów
- Croque madame
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Corn dog
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Spaghetti carbonara
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
1635 dni temu
Próbowałem dwa razy - jest pyszne <3
odpowiedz