![Wegetariańskie leczo z kurkami Wegetariańskie leczo z kurkami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/dd1ff77a3f18-4d4b7ace7c8c-kw32-wegetarianskie-leczo-z-kurkami-kinga-paruzel-1250x700.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: SMAŻYMY KURKI
Cebulę pokrojoną w kostkę i drobno posiekany czosnek przesmażamy w garnku na rozgrzanej oliwie z dodatkiem masła. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy umyte kurki i smażymy ok. 3 minut.
Krok 2: DODAJEMY WARZYWA I DUSIMY LECZO
Dodajemy paprykę pokrojoną w grubą kostkę i cukinię pokrojoną w grube półplasterki. Całość doprawiamy oregano i papryką (wędzoną oraz ostrą). Dusimy ok. 2 minut.
Dodajemy koncentrat pomidorowy, obrane pomidory pokrojone w kostkę i cukier trzcinowy. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy ok. 10 minut tak, by warzywa pozostały chrupkie.
Krok 3: PODAJEMY LECZO
Leczo nakładamy do głębokich talerzy. Z wierzchu posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Zobacz podobne
przepisy
Wegańskie leczo ze śliwką
Przepis na wegańskie leczo Kingi Paruzel czeka na Ciebie! Zobacz, jak szybko i łatwo przygotujesz ten doskonały posiłek!
![Wegańskie leczo ze śliwką](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/03e1c2bb734f-ddca163fee99-KW29_Kinga_leczo_30175_190709_MA_0065_1250x700.webp)
Zupa gulaszowa z młodą kapustą i pomidorami
Wypróbuj zupę gulaszową z młodą kapustą, pomidorami, kolendrą i kuminem w nowej odsłonie!
![Zupa gulaszowa z młodą kapustą i pomidorami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/63b002d2e82b-d23c6fa262-1250x700_KW_19_Zupa-gulaszowa-z-mloda-kapusta-i-pomidorami_200555759_rgb_ok.webp)
Hiszpański gulasz z fasoli i szynki
Szynka wieprzowa, boczek, pikantne chorizo, fasola i wyraziste dodatki – prosty pomysł na sycący obiad rodem z Hiszpanii!
![Hiszpański gulasz z fasoli i szynki](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/5f8dd6368c4b-ce5eb9d1f2-Kw35_Karol_hiszpanski_gulasz_2015.webp)
Pikantne leczo ze schabem i cukinią
Bogactwo smaków i aromatów w jednym garnku! Wyjątkowy przepis łączący kuchnię polską, niemiecką i węgierską.
![Pikantne leczo ze schabem i cukinią](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/8ab65d9c4d92-b302d8071f-KW_10_KAROL_Pikantne-leczo-ze-schabem-i-cukinia_1671511286_960x540.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tarta z kurkami
- Wegetariańskie maki sushi
- Warzywa z hummusem i salsą pomidorową
- Leczo
- Warzywne curry z kiszoną cytryną
- Tarta z fenkułem, kurkami i pomidorami
- Wegańskie leczo ze śliwką
- Pizza bianca z kurkami
- Rosyjska zupa ogórkowa z kaszą pęczak
- Ekspresowe konfitury: malinowa i borówkowa
- Stek wołowy z sałatką z kaszy bulgur
- Sałatka z grillowanym bakłażanem
- Kanapki z grillowanym kurczakiem i warzywami
- Ciasto jogurtowe – przepis
- Makaron ze szparagami
- Zupa instant
- Dżem z włoskich śliwek
- Szaszłyki z marynowanego łososia z libańskim tabbouleh
- Tourte z kurczakiem, porem i tymiankiem
- Wegańskie minidonuty z kremem czekoladowym
- Zielone szparagi z burratą
- Kawałki piersi kurczaka w sosie balsamicznym
- Sałatka cezar z sosem majonezowym
- Roladki z ciasta francuskiego z łososiem
- Czekoladowe muffinki z kwasem chlebowym
- Mini Pancakes na patyku
- Pęczotto z burakiem i kozim serem
- Polędwiczka wieprzowa w sosie pomarańczowo-przyprawowym z ziemniakami duchesse i zapiekanką z brokułów i kalafiora
- Ciasto wegańskie z kremem kokosowym i mango
- Frittata z boczkiem i młodą kapustą
Komentarze (1)
1278 dni temu
Próbowałem dwa razy - jest pyszne <3
odpowiedz