zobacz film Wegetariańskie leczo z kurkami

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: SMAŻYMY KURKI

Cebulę pokrojoną w kostkę i drobno posiekany czosnek przesmażamy w garnku na rozgrzanej oliwie z dodatkiem masła. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy umyte kurki i smażymy ok. 3 minut.

Krok 2: DODAJEMY WARZYWA I DUSIMY LECZO

Dodajemy paprykę pokrojoną w grubą kostkę i cukinię pokrojoną w grube półplasterki. Całość doprawiamy oregano i papryką (wędzoną oraz ostrą). Dusimy ok. 2 minut.

Dodajemy koncentrat pomidorowy, obrane pomidory pokrojone w kostkę i cukier trzcinowy. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy ok. 10 minut tak, by warzywa pozostały chrupkie.

Krok 3: PODAJEMY LECZO

Leczo nakładamy do głębokich talerzy. Z wierzchu posypujemy posiekaną natką pietruszki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    1395 dni temu
    Próbowałem dwa razy - jest pyszne <3

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!