
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: SMAŻYMY KURKI
Cebulę pokrojoną w kostkę i drobno posiekany czosnek przesmażamy w garnku na rozgrzanej oliwie z dodatkiem masła. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy umyte kurki i smażymy ok. 3 minut.
Krok 2: DODAJEMY WARZYWA I DUSIMY LECZO
Dodajemy paprykę pokrojoną w grubą kostkę i cukinię pokrojoną w grube półplasterki. Całość doprawiamy oregano i papryką (wędzoną oraz ostrą). Dusimy ok. 2 minut.
Dodajemy koncentrat pomidorowy, obrane pomidory pokrojone w kostkę i cukier trzcinowy. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy ok. 10 minut tak, by warzywa pozostały chrupkie.
Krok 3: PODAJEMY LECZO
Leczo nakładamy do głębokich talerzy. Z wierzchu posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pistacjowy sernik baskijski
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Makówki śląskie
- Uszka z grzybami
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Golonka pieczona po bawarsku
- Śledzie po kaszubsku
- Ryba po japońsku
- Zupa grzybowa z makaronem
- Nuggetsy z kurczaka
- Mini burgery
- Kutia
- Jajka na miękko
- Klasyczna sałatka grecka
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Makowiec japoński
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Krokiety z mięsem
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
1727 dni temu
Próbowałem dwa razy - jest pyszne <3
Odpowiedz