Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: SMAŻYMY KURKI
Cebulę pokrojoną w kostkę i drobno posiekany czosnek przesmażamy w garnku na rozgrzanej oliwie z dodatkiem masła. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy umyte kurki i smażymy ok. 3 minut.
Krok 2: DODAJEMY WARZYWA I DUSIMY LECZO
Dodajemy paprykę pokrojoną w grubą kostkę i cukinię pokrojoną w grube półplasterki. Całość doprawiamy oregano i papryką (wędzoną oraz ostrą). Dusimy ok. 2 minut.
Dodajemy koncentrat pomidorowy, obrane pomidory pokrojone w kostkę i cukier trzcinowy. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy ok. 10 minut tak, by warzywa pozostały chrupkie.
Krok 3: PODAJEMY LECZO
Leczo nakładamy do głębokich talerzy. Z wierzchu posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Zobacz podobne
przepisy
Wegańskie leczo ze śliwką
Przepis na wegańskie leczo Kingi Paruzel czeka na Ciebie! Zobacz, jak szybko i łatwo przygotujesz ten doskonały posiłek!
Zupa gulaszowa z młodą kapustą i pomidorami
Wypróbuj zupę gulaszową z młodą kapustą, pomidorami, kolendrą i kuminem w nowej odsłonie!
Hiszpański gulasz z fasoli i szynki
Szynka wieprzowa, boczek, pikantne chorizo, fasola i wyraziste dodatki – prosty pomysł na sycący obiad rodem z Hiszpanii!
Pikantne leczo ze schabem i cukinią
Bogactwo smaków i aromatów w jednym garnku! Wyjątkowy przepis łączący kuchnię polską, niemiecką i węgierską.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tarta z kurkami
- Wegetariańskie maki sushi
- Warzywa z hummusem i salsą pomidorową
- Leczo
- Warzywne curry z kiszoną cytryną
- Tarta z fenkułem, kurkami i pomidorami
- Wegańskie leczo ze śliwką
- Pizza bianca z kurkami
- Rosyjska zupa ogórkowa z kaszą pęczak
- Ekspresowe konfitury: malinowa i borówkowa
- Stek wołowy z sałatką z kaszy bulgur
- Sałatka z grillowanym bakłażanem
- Kanapki z grillowanym kurczakiem i warzywami
- Ciasto jogurtowe – przepis
- Makaron ze szparagami
- Zupa instant
- Dżem z włoskich śliwek
- Szaszłyki z marynowanego łososia z libańskim tabbouleh
- Tourte z kurczakiem, porem i tymiankiem
- Wegańskie minidonuty z kremem czekoladowym
- Zielone szparagi z burratą
- Kawałki piersi kurczaka w sosie balsamicznym
- Sałatka cezar z sosem majonezowym
- Roladki z ciasta francuskiego z łososiem
- Czekoladowe muffinki z kwasem chlebowym
- Mini Pancakes na patyku
- Pęczotto z burakiem i kozim serem
- Polędwiczka wieprzowa w sosie pomarańczowo-przyprawowym z ziemniakami duchesse i zapiekanką z brokułów i kalafiora
- Ciasto wegańskie z kremem kokosowym i mango
- Frittata z boczkiem i młodą kapustą
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
1395 dni temu
Próbowałem dwa razy - jest pyszne <3
odpowiedz