Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: Smażymy cebulę i przyprawy
Na dużej głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę. Dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę, posiekany czosnek, wędzoną i słodką paprykę. Całość mieszamy. Suszone śliwki przekrawamy na pół i dodajemy do cebuli. Całość smażymy na małym ogniu.
KROK 2: Dusimy warzywa
Pomidory kroimy w grubą kostkę i wrzucamy na patelnię. Mieszamy. Papryki i cukinię kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość dusimy ok. 15 minut. Jeśli chcemy, aby warzywa były bardziej miękkie, wydłużamy czas duszenia do 30 minut.
KROK 3: Podajemy leczo
Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorem.
Zobacz podobne
przepisy
Gulasz z batatów
Wypróbuj nową, wegetariańską wersję gulaszu, w której główną rolę odgrywają bataty. To pyszne połączenie!
Chilli sin carne
Wypróbuj odchudzone chilli con carne według Darii – bez mięsa, za to z mnóstwem warzyw i aromatycznych przypraw!
Hiszpański gulasz z fasoli i szynki
Szynka wieprzowa, boczek, pikantne chorizo, fasola i wyraziste dodatki – prosty pomysł na sycący obiad rodem z Hiszpanii!
Pikantne leczo ze schabem i cukinią
Bogactwo smaków i aromatów w jednym garnku! Wyjątkowy przepis łączący kuchnię polską, niemiecką i węgierską.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pieczona ryba po grecku
- Pistacjowy sernik baskijski
- Świąteczne pierniczki
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Kutia
- Śledzie po kaszubsku
- Ciasto na pierogi
- Ciasto marchewkowe
- Kapusta z grochem
- Domek z piernika
- Wigilijny makowiec
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Piernik staropolski
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)