![Wegańskie leczo ze śliwką Wegańskie leczo ze śliwką](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/ea5b276394f3-ddca163fee99-KW29_Kinga_leczo_30175_190709_MA_0065_1250x700.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: Smażymy cebulę i przyprawy
Na dużej głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę. Dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę, posiekany czosnek, wędzoną i słodką paprykę. Całość mieszamy. Suszone śliwki przekrawamy na pół i dodajemy do cebuli. Całość smażymy na małym ogniu.
KROK 2: Dusimy warzywa
Pomidory kroimy w grubą kostkę i wrzucamy na patelnię. Mieszamy. Papryki i cukinię kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość dusimy ok. 15 minut. Jeśli chcemy, aby warzywa były bardziej miękkie, wydłużamy czas duszenia do 30 minut.
KROK 3: Podajemy leczo
Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorem.
Zobacz podobne
przepisy
Gulasz z batatów
Wypróbuj nową, wegetariańską wersję gulaszu, w której główną rolę odgrywają bataty. To pyszne połączenie!
![Gulasz z batatów](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/9476315e6426-4f87d387f920-gularz_bataty_1250x700.webp)
Chilli sin carne
Wypróbuj odchudzone chilli con carne według Darii – bez mięsa, za to z mnóstwem warzyw i aromatycznych przypraw!
![Chilli sin carne](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/5e2c8e450980-219aacb2ee54-BS_ONLINE_KW2_Daria_Chili-sin-carne_178572_RGB_OK_1250x700.webp)
Hiszpański gulasz z fasoli i szynki
Szynka wieprzowa, boczek, pikantne chorizo, fasola i wyraziste dodatki – prosty pomysł na sycący obiad rodem z Hiszpanii!
![Hiszpański gulasz z fasoli i szynki](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/5f8dd6368c4b-ce5eb9d1f2-Kw35_Karol_hiszpanski_gulasz_2015.webp)
Pikantne leczo ze schabem i cukinią
Bogactwo smaków i aromatów w jednym garnku! Wyjątkowy przepis łączący kuchnię polską, niemiecką i węgierską.
![Pikantne leczo ze schabem i cukinią](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/8ab65d9c4d92-b302d8071f-KW_10_KAROL_Pikantne-leczo-ze-schabem-i-cukinia_1671511286_960x540.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tarta z morelami i kremem lawendowym
- Leczo
- Wegańskie eklerki z kremem cytrynowym
- Przecier z marchewki
- Crumble bars z rabarbarem i wiśniami
- Kiszone sałatki z warzyw na dwa sposoby
- Sałatka ziemniaczana z boczkiem
- Ciasto z brzoskwiniami
- Wegańskie hot dogi w domowych bułkach
- Crostini z burratą à la caprese
- Twarożek tofu z warzywami
- Grillowane ziemniaki i pierś kurczaka – pomysł na lunchbox
- Batony bez pieczenia idealne po treningu
- BROWNIE Z GRILLA
- Wegańskie florentynki
- Orzeźwiająca sałatka z makaronem i ogórkiem
- Przekąski na imprezę
- Rogaliki z ciasta francuskiego
- Brownie z chałwą
- Wykwintne roladki rybne
- Pilaw z kaszy bulgur z dorszem
- Ciasto na pizzę z suchych drożdży
- Pesto z papryki
- Babeczki leśny mech
- Mielony serek twarogowy z tortillą
- Sylwestrowe trufle kokosowe
- Kaczka orientalna w tortilli
- Przysmak czekoladowy
- Nadziewana papryka w sosie pomidorowym
- 3 dania fit! Śniadanie, obiad, deser
Komentarze (0)