zobacz film Wegańskie leczo ze śliwką

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

KROK 1: Smażymy cebulę i przyprawy

Na dużej głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę. Dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę, posiekany czosnek, wędzoną i słodką paprykę. Całość mieszamy. Suszone śliwki przekrawamy na pół i dodajemy do cebuli. Całość smażymy na małym ogniu.

KROK 2: Dusimy warzywa

Pomidory kroimy w grubą kostkę i wrzucamy na patelnię. Mieszamy. Papryki i cukinię kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość dusimy ok. 15 minut. Jeśli chcemy, aby warzywa były bardziej miękkie, wydłużamy czas duszenia do 30 minut.

KROK 3: Podajemy leczo

Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!