
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: Smażymy cebulę i przyprawy
Na dużej głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę. Dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę, posiekany czosnek, wędzoną i słodką paprykę. Całość mieszamy. Suszone śliwki przekrawamy na pół i dodajemy do cebuli. Całość smażymy na małym ogniu.
KROK 2: Dusimy warzywa
Pomidory kroimy w grubą kostkę i wrzucamy na patelnię. Mieszamy. Papryki i cukinię kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość dusimy ok. 15 minut. Jeśli chcemy, aby warzywa były bardziej miękkie, wydłużamy czas duszenia do 30 minut.
KROK 3: Podajemy leczo
Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pieczona ryba po grecku
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Sernik pistacjowy
- Ryba po japońsku
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Klasyczna sałatka grecka
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Ciasto na pierogi
- Boczek pieczony
- Spaghetti carbonara
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Mini burgery
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Guacamole
- Ciasto marchewkowe
- Uszka z grzybami
- Nuggetsy z kurczaka
- Makowiec japoński
- Krokiety z mięsem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)