
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- duży garnek (z pokrywką) o grubym dnie
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Jeśli nie posiadasz ciecierzycy w zalewie, namocz suchą ciecierzycę w zimnej wodzie i zostaw na całą noc. Kolejnego dnia gotuj ją w osolonej wodzie przez 1,5 - 2 godziny, do miękkości.
KROK 1: Do obsmażonego schabu dodajemy przyprawy
Schab kroimy w paski o grubości około 1 cm, przyprawiamy solą, pieprzem i obsmażamy na gorącym oleju. Do garnka ze schabem dodajemy paprykę, liść laurowy, czosnek posiekany w plastry i pokrojoną w grubą kostkę cebulę. Podlewamy całość wodą, przykrywamy pokrywą i dusimy około 20 minut.
KROK 2: Kapustę kroimy w kostkę
Kapustę siekamy w grubą kostkę i dodajemy do podduszonego schabu. Gotujemy około 10 minut.
KROK 3: Dodajemy pomidory
Na koniec dodajemy pomidory, ugotowaną ciecierzycę, dolewamy wodę i zagotowujemy. Zupę doprawiamy solą, pieprzem, kminem oraz skórką ze sparzonej cytryny. Masło przysmażamy z mąką i partiami dodajemy do gulaszu. Po nałożeniu na talerz zupę posypujemy siekaną kolendrą.
Zobacz podobne
przepisy
Arabska zupa z soczewicy ze szpinakiem
Sycąca, rozgrzewająca propozycja dla miłośników Orientu. Aromatyczna zupa krem doskonale smakuje i kusi zapachem!

Zupa z pomidorów i kopru włoskiego z posypką z grzanek i fety
Zupa w prawdziwie greckim stylu! Świetna alternatywa dla tradycyjnej pomidorówki, a zarazem doskonały pomysł na obiad.

Zupa rybna kokosowo-pomidorowa
Kokos z rybą idą w parze, więc dlaczego nie wykorzystać tego połączenia w zupie? Koniecznie musisz spróbować!

Zupa pomidorowa z mlekiem kokosowym
Łatwa i szybka w wykonaniu zupa pomidorowa z orientalnym akcentem w wykonaniu Moniki Mrozowskiej!

Zobacz przepisy
na święta
- Ciasto bez laktozy “Wielkanocny Domek”
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Wegańska tarta z warzywami i serkiem z nerkowców
- Kruche zajączki maślane
- Babka orzechowa z polewą rumową
- Babeczki marmurkowe z czekoladą
- Drożdżowe zajączki wielkanocne
- Czekoladowe jajko z niespodzianką
- Domowa wędlina z piersi z indyka z czerwonym pesto
- Wegańska chałka
- Marmolada z pomarańczy
- Sernik na zimno z malinami
- Biała kiełbasa z kapustą kiszoną
- Serniczki na owsianym spodzie
- Zupa buraczkowa
- Sałatka jarzynowa z purée jabłkowym i majonezem
- Serniczkowe zajączki
- Ciastka pisanki
- Marmolada cytrynowa z imbirem
- Terrina z łososia z serem feta
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (11)
2770 dni temu
Mam wrażenie, że większośc ludzi nie umie czytać ze zrozumeiniem (ręce mi opadły) Ruszcie głowami i przy okazji otwórzcie oczy bo wstyd to czytać. Przepis bardzo fajny :)
odpowiedz
3169 dni temu
Zupę robiłam kilka razy. Jest super! Świetnie smakuje i szybko się robi. Polecam:)
odpowiedz
3182 dni temu
St ugotawać. osunkowo prosta w przygotowaniu.Spróbujemy
odpowiedz
3181 dni temu
Drogi Gościu, koniecznie daj znać, jak smakowało! :)
3182 dni temu
Gotował ktoś?
odpowiedz
3193 dni temu
W składnikach jest kmin, ale w przepisie nie ma mowy o wykorzystaniu go. Gdzie dodajemy?
odpowiedz
3193 dni temu
Dorka, doprawiamy nim zupę :)
3182 dni temu
KROK 3: "Zupę doprawiamy solą, pieprzem, kminem (..)"
3194 dni temu
Hmm, wydaje mi się, że na zdjęciu zupa jest posypana świeżą kolendrą.
odpowiedz
3195 dni temu
no ok a co z kolendrą?
odpowiedz
3194 dni temu
Posypujemy nią zupę - wedle uznania!
zobacz wszystkie