Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- duży garnek (z pokrywką) o grubym dnie
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Jeśli nie posiadasz ciecierzycy w zalewie, namocz suchą ciecierzycę w zimnej wodzie i zostaw na całą noc. Kolejnego dnia gotuj ją w osolonej wodzie przez 1,5 - 2 godziny, do miękkości.
KROK 1: Do obsmażonego schabu dodajemy przyprawy
Schab kroimy w paski o grubości około 1 cm, przyprawiamy solą, pieprzem i obsmażamy na gorącym oleju. Do garnka ze schabem dodajemy paprykę, liść laurowy, czosnek posiekany w plastry i pokrojoną w grubą kostkę cebulę. Podlewamy całość wodą, przykrywamy pokrywą i dusimy około 20 minut.
KROK 2: Kapustę kroimy w kostkę
Kapustę siekamy w grubą kostkę i dodajemy do podduszonego schabu. Gotujemy około 10 minut.
KROK 3: Dodajemy pomidory
Na koniec dodajemy pomidory, ugotowaną ciecierzycę, dolewamy wodę i zagotowujemy. Zupę doprawiamy solą, pieprzem, kminem oraz skórką ze sparzonej cytryny. Masło przysmażamy z mąką i partiami dodajemy do gulaszu. Po nałożeniu na talerz zupę posypujemy siekaną kolendrą.
Zobacz podobne
przepisy
Arabska zupa z soczewicy ze szpinakiem
Sycąca, rozgrzewająca propozycja dla miłośników Orientu. Aromatyczna zupa krem doskonale smakuje i kusi zapachem!
Zupa z pomidorów i kopru włoskiego z posypką z grzanek i fety
Zupa w prawdziwie greckim stylu! Świetna alternatywa dla tradycyjnej pomidorówki, a zarazem doskonały pomysł na obiad.
Zupa rybna kokosowo-pomidorowa
Kokos z rybą idą w parze, więc dlaczego nie wykorzystać tego połączenia w zupie? Koniecznie musisz spróbować!
Zupa pomidorowa z mlekiem kokosowym
Łatwa i szybka w wykonaniu zupa pomidorowa z orientalnym akcentem w wykonaniu Moniki Mrozowskiej!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Churros — hiszpańskie pączki z sosem czekoladowym
- Lasagne z mozzarellą, dynią i suszonymi pomidorami
- Etiopski gulasz z kapusty
- Tiramisu ze śliwkami
- Zraz wieprzowy na dziko z młodą kapustą i ziemniakami purée
- Zupa z kapusty i ziemniaków z łososiem
- Orkiszowe pierogi ruskie
- Pieczone ziemniaki nadziewane
- Sznycle z indyka z kapustą i kumkwatem
- Szare kluski
- Faszerowana ryba w galarecie
- Zupa jarzynowa z brukselką
- Szakszuka z burakami
- Muffiny omletowe
- Kaszotto z młodą kapustą
- Ciasto z profiterolkami
- Wegańskie burgery z kotletem z buraków
- Czekoladowe ciasteczka
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Wegański falafel burger z portobello
- Domowe lody szparagowe
- Szparagi z mozzarellą i cytrynowym winegretem
- Orkiszowy krupnik z kurczakiem
- Biała fasola z kurczakiem i marchewką w sosie pomidorowym
- Palia w cytrynach
- Miniomlety pomidorowe
- Kopytka z bułką tartą
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Serbska zupa fasolowa
- Truflowe pappardelle z filetem z kurczaka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (11)
2692 dni temu
Mam wrażenie, że większośc ludzi nie umie czytać ze zrozumeiniem (ręce mi opadły) Ruszcie głowami i przy okazji otwórzcie oczy bo wstyd to czytać. Przepis bardzo fajny :)
odpowiedz
3091 dni temu
Zupę robiłam kilka razy. Jest super! Świetnie smakuje i szybko się robi. Polecam:)
odpowiedz
3104 dni temu
St ugotawać. osunkowo prosta w przygotowaniu.Spróbujemy
odpowiedz
3104 dni temu
Drogi Gościu, koniecznie daj znać, jak smakowało! :)
3104 dni temu
Gotował ktoś?
odpowiedz
3115 dni temu
W składnikach jest kmin, ale w przepisie nie ma mowy o wykorzystaniu go. Gdzie dodajemy?
odpowiedz
3115 dni temu
Dorka, doprawiamy nim zupę :)
3104 dni temu
KROK 3: "Zupę doprawiamy solą, pieprzem, kminem (..)"
3117 dni temu
Hmm, wydaje mi się, że na zdjęciu zupa jest posypana świeżą kolendrą.
odpowiedz
3117 dni temu
no ok a co z kolendrą?
odpowiedz
3117 dni temu
Posypujemy nią zupę - wedle uznania!
zobacz wszystkie