
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- duży garnek (z pokrywką) o grubym dnie
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Jeśli nie posiadasz ciecierzycy w zalewie, namocz suchą ciecierzycę w zimnej wodzie i zostaw na całą noc. Kolejnego dnia gotuj ją w osolonej wodzie przez 1,5 - 2 godziny, do miękkości.
KROK 1: Do obsmażonego schabu dodajemy przyprawy
Schab kroimy w paski o grubości około 1 cm, przyprawiamy solą, pieprzem i obsmażamy na gorącym oleju. Do garnka ze schabem dodajemy paprykę, liść laurowy, czosnek posiekany w plastry i pokrojoną w grubą kostkę cebulę. Podlewamy całość wodą, przykrywamy pokrywą i dusimy około 20 minut.
KROK 2: Kapustę kroimy w kostkę
Kapustę siekamy w grubą kostkę i dodajemy do podduszonego schabu. Gotujemy około 10 minut.
KROK 3: Dodajemy pomidory
Na koniec dodajemy pomidory, ugotowaną ciecierzycę, dolewamy wodę i zagotowujemy. Zupę doprawiamy solą, pieprzem, kminem oraz skórką ze sparzonej cytryny. Masło przysmażamy z mąką i partiami dodajemy do gulaszu. Po nałożeniu na talerz zupę posypujemy siekaną kolendrą.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ryba po japońsku
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Guacamole
- Śledź w oleju
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Śledzie po kaszubsku
- Klasyczna sałatka grecka
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Piernik świąteczny
- Pieczona ryba po grecku
- Makówki śląskie
- Ciasto na pierogi
- Burek ze szpinakiem
- Zupa grzybowa z makaronem
- Kutia
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Najlepsza sałatka z tortellini
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (13)
150 dni temu
Kumiń czy kminek?
Odpowiedz
147 dni temu
Polecamy kumin, ale jeśli nie masz można go ewentualnie zastąpić kminkiem :)
3017 dni temu
Mam wrażenie, że większośc ludzi nie umie czytać ze zrozumeiniem (ręce mi opadły) Ruszcie głowami i przy okazji otwórzcie oczy bo wstyd to czytać. Przepis bardzo fajny :)
Odpowiedz
3416 dni temu
Zupę robiłam kilka razy. Jest super! Świetnie smakuje i szybko się robi. Polecam:)
Odpowiedz
3429 dni temu
St ugotawać. osunkowo prosta w przygotowaniu.Spróbujemy
Odpowiedz
3428 dni temu
Drogi Gościu, koniecznie daj znać, jak smakowało! :)
3429 dni temu
Gotował ktoś?
Odpowiedz
3440 dni temu
W składnikach jest kmin, ale w przepisie nie ma mowy o wykorzystaniu go. Gdzie dodajemy?
Odpowiedz
3440 dni temu
Dorka, doprawiamy nim zupę :)
3429 dni temu
KROK 3: "Zupę doprawiamy solą, pieprzem, kminem (..)"
3441 dni temu
Hmm, wydaje mi się, że na zdjęciu zupa jest posypana świeżą kolendrą.
Odpowiedz
3442 dni temu
no ok a co z kolendrą?
Odpowiedz
3441 dni temu
Posypujemy nią zupę - wedle uznania!
zobacz wszystkie