Zupa gulaszowa z młodą kapustą i pomidorami

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ

  • duży garnek (z pokrywką) o grubym dnie

PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:

Jeśli nie posiadasz ciecierzycy w zalewie, namocz suchą ciecierzycę w zimnej wodzie i zostaw na całą noc. Kolejnego dnia gotuj ją w osolonej wodzie przez 1,5 - 2 godziny, do miękkości.

KROK 1: Do obsmażonego schabu dodajemy przyprawy

Do obsmażonego schabu dodajemy przyprawy

Schab kroimy w paski o grubości około 1 cm, przyprawiamy solą, pieprzem i obsmażamy na gorącym oleju. Do garnka ze schabem dodajemy paprykę, liść laurowy, czosnek posiekany w plastry i pokrojoną w grubą kostkę cebulę. Podlewamy całość wodą, przykrywamy pokrywą i dusimy około 20 minut.

 

KROK 2: Kapustę kroimy w kostkę

Kapustę kroimy w kostkę

Kapustę siekamy w grubą kostkę i dodajemy do podduszonego schabu. Gotujemy około 10 minut.

 

 

KROK 3: Dodajemy pomidory

Dodajemy pomidory

Na koniec dodajemy pomidory, ugotowaną ciecierzycę, dolewamy wodę i zagotowujemy. Zupę doprawiamy solą, pieprzem, kminem oraz skórką ze sparzonej cytryny. Masło przysmażamy z mąką i partiami dodajemy do gulaszu. Po nałożeniu na talerz zupę posypujemy siekaną kolendrą.

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (11)

Avatar
  • Kacha Kacha
    2692 dni temu
    Mam wrażenie, że większośc ludzi nie umie czytać ze zrozumeiniem (ręce mi opadły) Ruszcie głowami i przy okazji otwórzcie oczy bo wstyd to czytać. Przepis bardzo fajny :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3091 dni temu
    Zupę robiłam kilka razy. Jest super! Świetnie smakuje i szybko się robi. Polecam:)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3104 dni temu
    St ugotawać. osunkowo prosta w przygotowaniu.Spróbujemy

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3104 dni temu
    Drogi Gościu, koniecznie daj znać, jak smakowało! :)
  • Gość Gość
    3104 dni temu
    Gotował ktoś?

    odpowiedz

  • Dorka Dorka
    3115 dni temu
    W składnikach jest kmin, ale w przepisie nie ma mowy o wykorzystaniu go. Gdzie dodajemy?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3115 dni temu
    Dorka, doprawiamy nim zupę :)
  • Gość Gość
    3104 dni temu
    KROK 3: "Zupę doprawiamy solą, pieprzem, kminem (..)"
  • Gość Gość
    3117 dni temu
    Hmm, wydaje mi się, że na zdjęciu zupa jest posypana świeżą kolendrą.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3117 dni temu
    no ok a co z kolendrą?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3117 dni temu
    Posypujemy nią zupę - wedle uznania!

zobacz wszystkie


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!