
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY WARZYWA
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Papryki dokładnie myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy w plasterki.
KROK 2: PODSMAŻAMY SKŁADNIKI
Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy cebulę i smażymy do zeszklenia. Następnie wrzucamy wszystkie pokrojone papryki i smażymy razem przez około 7 minut. W międzyczasie kroimy frankfurterki w plasterki i dodajemy do warzyw. Całość smażymy jeszcze przez 6-8 minut.
KROK 3: GOTUJEMY LECZO
Do podsmażonych składników wlewamy sos pomidorowy Combino Basilico i passatę Baresa. Dodajemy pieczarki – można je również podsmażyć wcześniej ze wszystkimi warzywami, jednak duszone w sosie będą nieco delikatniejsze. Całość doprawiamy wędzoną papryką, ziołami prowansalskimi, cukrem, solą i pieprzem. Dusimy na małym ogniu przez 10-15 minut.
Gotowe leczo podajemy od razu. Smacznego!
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Śledzie po kaszubsku
- Krokiety z mięsem
- Nuggetsy z kurczaka
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Ryba z piekarnika
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Ciasto marchewkowe
- Sałatka gyros
- Pierniki
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Sernik pistacjowy
- Ryba po japońsku
- Łazanki
- Mini burgery
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Burek ze szpinakiem
- Zupa grzybowa z makaronem
- Klasyczna sałatka grecka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)