Kotleciki z białej kiełbasy w sosie chrzanowym

Rodzina Kryńskich

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

KROK 1. Dodajemy jajko do mięsa z kiełbasy

Kiełbasę wyciskamy z flaka. Dodajemy jajko, czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawiamy do smaku pieprzem, majerankiem, solą oraz płatkami ostrej papryki. 

 

 

KROK 2. Smażymy kotleciki na oleju

Składniki mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Formujemy kotleciki. Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.

W garnku roztapiamy masło, dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy.

 

KROK 3. Dodajemy chrzan do zredukowanego sosu

Do zasmażki wlewamy bulion i gotujemy chwilę, aby sos zgęstniał. Dodajemy śmietanę oraz chrzan. Sos doprawiamy solą i białym pieprzem do smaku.

Gotowe kotleciki podajemy z sosem.

 

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • Gość Gość
    2209 dni temu
    a z parzonej też będzie ok?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2208 dni temu
    W tym przepisie nie rekomendujemy takiej zamiany :)
  • D. D.
    2881 dni temu
    Mi osobiście nie odpowiadała konsystencja po usmażeniu, pieczone są zdecydowanie lepsze.

    odpowiedz


Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!