Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Dusimy warzywa
Cebule, papryki i pomidory kroimy w kostkę. Cebulę podsmażamy na połowie oliwy aż do zeszklenia. Dodajemy paprykę i pomidory i dusimy przez 3 minuty. Igły rozmarynu obrywamy i siekamy. Dodajemy wraz z tymiankiem. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i zalewamy bulionem. Dusimy przez 10–12 minut pod przykryciem, aż warzywa będą miękkie.
Krok 2: Podsmażamy kurczaka
Kurczaka myjemy, osuszamy i doprawiamy solą, pieprzem i połową słodkiej papryki. Mocno podsmażamy na pozostałej gorącej oliwie przez ok. 3 minuty z każdej strony.
Krok 3: Miksujemy warzywa
Warzywa miksujemy ze śmietaną i doprawiamy solą, pieprzem i pozostałą papryką. Podajemy z polędwiczkami kurczaka. Do dania pasuje duszona cukinia i bagietka.
Zobacz podobne
przepisy
Grillowane polędwiczki z piersi z kurczaka
Delikatne mięso w oryginalnej słodko-ostrej marynacie z dżemu brzoskwiniowego i papryczki chili. Doskonałe do sałatki!
Piersi kurczaka w marynacie jogurtowo-pomarańczowej
Soczyste mięso skąpane w aromatycznej marynacie. Doskonale smakuje w towarzystwie ryżu i sałaty z dressingiem.
Piersi kurczaka w greckiej marynacie z grilla
Szybkie, proste w przygotowaniu i bardzo smaczne mięso drobiowe z orzeźwiającym sosem. Wystarczy kilka chwil i... gotowe!
Filet z kurczaka w ziołach z gratin z warzyw
Aromatyczny kurczak marynowany w świeżych ziołach oraz pyszne gratin z warzyw – doskonały pomysł na smaczny obiad!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Piernik staropolski
- Uszka z grzybami
- Sernik piernikowy
- Pistacjowy sernik baskijski
- Kompot z suszu z cytryną
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Pieczona ryba po grecku
- Ciasto marchewkowe
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Świąteczne pierniczki
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Ciasto na pierogi
- Golonka pieczona po bawarsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
368 dni temu
Na rany chrystusa zmieńcie ten przepis w lidlomixie. Autor w kilku etapach rozpisuje się jak ciąć paprykę w kostkę. Masakra.
odpowiedz
2899 dni temu
ile w porcji jest kcal ?
odpowiedz
2896 dni temu
Dziękujemy za sugestię, być może w przyszłości wzbogacimy przepisy o taką informację.