Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Dusimy warzywa
Cebule, papryki i pomidory kroimy w kostkę. Cebulę podsmażamy na połowie oliwy aż do zeszklenia. Dodajemy paprykę i pomidory i dusimy przez 3 minuty. Igły rozmarynu obrywamy i siekamy. Dodajemy wraz z tymiankiem. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i zalewamy bulionem. Dusimy przez 10–12 minut pod przykryciem, aż warzywa będą miękkie.
Krok 2: Podsmażamy kurczaka
Kurczaka myjemy, osuszamy i doprawiamy solą, pieprzem i połową słodkiej papryki. Mocno podsmażamy na pozostałej gorącej oliwie przez ok. 3 minuty z każdej strony.
Krok 3: Miksujemy warzywa
Warzywa miksujemy ze śmietaną i doprawiamy solą, pieprzem i pozostałą papryką. Podajemy z polędwiczkami kurczaka. Do dania pasuje duszona cukinia i bagietka.
Zobacz podobne
przepisy
Grillowane polędwiczki z piersi z kurczaka
Delikatne mięso w oryginalnej słodko-ostrej marynacie z dżemu brzoskwiniowego i papryczki chili. Doskonałe do sałatki!
Piersi kurczaka w marynacie jogurtowo-pomarańczowej
Soczyste mięso skąpane w aromatycznej marynacie. Doskonale smakuje w towarzystwie ryżu i sałaty z dressingiem.
Piersi kurczaka w greckiej marynacie z grilla
Szybkie, proste w przygotowaniu i bardzo smaczne mięso drobiowe z orzeźwiającym sosem. Wystarczy kilka chwil i... gotowe!
Filet z kurczaka w ziołach z gratin z warzyw
Aromatyczny kurczak marynowany w świeżych ziołach oraz pyszne gratin z warzyw – doskonały pomysł na smaczny obiad!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kurczak marynowany w miodzie z chłodnikiem i ziemniaczkami
- Duszona sałata lodowa z wędzonym łososiem i z kremem z groszku
- Pikantne szaszłyczki z łososia w ajwarze z grillowaną kapustą i sosem czosnkowym
- Kurczak z chili
- Dżem wiśniowy z imbirem i rumem
- Kurczak z makaronem farfalle w sosie śmietanowo-czosnkowym
- Kurczak w ziołach z pieczonymi słodkimi warzywami
- Kurczak w pomidorach z ryżem (Jollof)
- Zupa porowo-ziemniaczana
- Kurczak w winie
- Omlet z makaronem
- Stek wołowy z masłem paryskim
- Tarta z masą krówkową i figami
- Podpłomyki z jabłkiem i wędzonym łososiem
- Potrawka z kurczaka
- Słodkie cake popsy w kształcie choinek
- Burger z sandaczem z sosem z kaparów
- Wegański tatar
- Gulasz z warzyw korzeniowych pieczony z bułeczkami
- Torcik melba z brzoskwinią i lodami karmelowymi
- Naleśniki. Przepis na ciasto na naleśniki
- Crème brûlée z trawą cytrynową, wiśniami i imbirem
- Serniczkowe zajączki
- Zupa śliwkowa z kluskami z semoliny
- Wegański falafel burger z portobello
- Domowe lody szparagowe
- Miniomlety pomidorowe
- Ciasto z profiterolkami
- Orkiszowy krupnik z kurczakiem
- NALEWKA ŚLIWKOWA
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
306 dni temu
Na rany chrystusa zmieńcie ten przepis w lidlomixie. Autor w kilku etapach rozpisuje się jak ciąć paprykę w kostkę. Masakra.
odpowiedz
2837 dni temu
ile w porcji jest kcal ?
odpowiedz
2834 dni temu
Dziękujemy za sugestię, być może w przyszłości wzbogacimy przepisy o taką informację.