Kurczak z sosem paprykowym
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: Dusimy warzywa

Cebule, papryki i pomidory kroimy w kostkę. Cebulę podsmażamy na połowie oliwy aż do zeszklenia. Dodajemy paprykę i pomidory i dusimy przez 3 minuty. Igły rozmarynu obrywamy i siekamy. Dodajemy wraz z tymiankiem. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i zalewamy bulionem. Dusimy przez 10–12 minut pod przykryciem, aż warzywa będą miękkie.

Krok 2: Podsmażamy kurczaka

Kurczaka myjemy, osuszamy i doprawiamy solą, pieprzem i połową słodkiej papryki. Mocno podsmażamy na pozostałej gorącej oliwie przez ok. 3 minuty z każdej strony.

Krok 3: Miksujemy warzywa

Warzywa miksujemy ze śmietaną i doprawiamy solą, pieprzem i pozostałą papryką. Podajemy z polędwiczkami kurczaka. Do dania pasuje duszona cukinia i bagietka.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • Gość Gość
    306 dni temu
    Na rany chrystusa zmieńcie ten przepis w lidlomixie. Autor w kilku etapach rozpisuje się jak ciąć paprykę w kostkę. Masakra.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2837 dni temu
    ile w porcji jest kcal ?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2834 dni temu
    Dziękujemy za sugestię, być może w przyszłości wzbogacimy przepisy o taką informację.

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!