
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Mięso myjemy, osuszamy, kroimy na plastry, nacieramy solą i pieprzem.
Czosnek i papryczkę chilli drobno siekamy. Składniki marynaty dobrze mieszamy. Wkładamy mięso do marynaty, zostawiamy w lodówce na minimum 4 godziny, a najlepiej na noc.
Mięso wyjmujemy z marynaty, pieczemy na rozgrzanym grillu, aż będzie miękkie i przyrumienione, co jakiś czas smarując marynatą.
Zobacz podobne
przepisy
Kurczak z Chorizo i serem Manchego
Soczysty filet z dodatkami w hiszpańskim stylu. Proste, efektowne, wyraziste i smaczne danie, które ugotuje każdy.

Łatwa saltimbocca z kurczaka
Soczysty filet zapieczony z szynką szwarcwaldzką i żółtym serem. Popularna potrawa inspirowana kuchnią Włoch w drobiowym wydaniu.

Grillowane polędwiczki z piersi z kurczaka
Delikatne mięso w oryginalnej słodko-ostrej marynacie z dżemu brzoskwiniowego i papryczki chili. Doskonałe do sałatki!

Grillowane piersi kurczaka w marynacie jogurtowej
Pachnące i złociste mięso drobiowe z grilla. Smakuje doskonale z warzywami pieczonymi na ruszcie i sosami jogurtowymi.

Zobacz przepisy
na święta
- Żurek orientalny z białą kiełbasą
- Zielona pasta jajeczna
- Sernik krakowski
- Świąteczny pasztet z pistacjami i żurawiną
- Wielkanocny mazurek bez cukru
- Kokosowy sernik na bezglutenowym spodzie
- Ogórki kiszone — przepis tradycyjny
- Mazurek czekoladowy
- Domowa pieczeń z szynki, z cebulą żurawinami i zielonym groszkiem
- Obwarzanki – przepis
- Tradycyjna pascha wielkanocna
- Cake pops: ciastka na patyku
- Drożdżowe zajączki
- Klasyczny sernik
- Kasza bulgur z awokado, pomidorkami cherry i jajkiem
- Wiosenne jajka przepiórcze
- Wielkanocna brioszka
- Mazurek orzech laskowy (Gianduia)
- Ciastka jak jajka sadzone
- Faszerowane jajka jak kurczaczki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (13)
2848 dni temu
Polecam dodanie startej skórki z jednej pomarańczy do marynaty. Dodaje daniu wyrazistości :)
odpowiedz
3320 dni temu
Czy zamiast na grillu czy patelni grillowej, mogę upiec mięso po prostu w piekarniku? Z góry dziękuję za odpowiedź :)
odpowiedz
3318 dni temu
Drogi Gościu, oczywiście mięso możesz upiec w piekarniku. Sprawdzaj jednak, stopień wypieczenia na bieżąco.
4096 dni temu
Możesz wykorzystać do tego patelnię grillową.
odpowiedz
4096 dni temu
A jak go zrobić o tej porze roku gdy się nie ma grilla? :)
odpowiedz
4117 dni temu
pyszne
odpowiedz
4123 dni temu
Ziemniaki sprawdzą się bardzo dobrze, ale można zastąpić je także ryżem lub kaszą kuskus. Do tego przepisu polecamy dodatek w postaci np. sałaty z jogurtowym dressingiem.
odpowiedz
4126 dni temu
Z czym to podajecie? Nie wiem czy ziemniaki będą odpowiednie, jak tak to w jakiej formie. A co z surówką?
odpowiedz
4215 dni temu
Dzisiaj zrobiłam, bardzo smaczne, kurczak rozpływał się w ustach, naprawdę warto spróbować
odpowiedz
4220 dni temu
Bardzo, bardzo smaczne!!!
odpowiedz
4250 dni temu
Tego przepisu nie można nie spróbować, rewelacyjne połączenie kwaśnego ze słodkim :)
odpowiedz
4288 dni temu
Przepyszne!!! Marynowało się całą noc w lodówce. Kurczak z grilla wreszcie soczysty, a nie wysuszony. Delikatna słodycz miodu przeplatana aromatem tymianku. Polecam!
odpowiedz
4299 dni temu
fajne .
odpowiedz
zobacz wszystkie