![Piersi kurczaka w marynacie jogurtowo-pomarańczowej Piersi kurczaka w marynacie jogurtowo-pomarańczowej](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/e8e17184dbbe-7add4fb1f0-Piersi_kurczaka_w_marynacie_jogurtowo-pomaranczowej_9311_960x540.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Mięso myjemy, osuszamy, kroimy na plastry, nacieramy solą i pieprzem.
Czosnek i papryczkę chilli drobno siekamy. Składniki marynaty dobrze mieszamy. Wkładamy mięso do marynaty, zostawiamy w lodówce na minimum 4 godziny, a najlepiej na noc.
Mięso wyjmujemy z marynaty, pieczemy na rozgrzanym grillu, aż będzie miękkie i przyrumienione, co jakiś czas smarując marynatą.
Zobacz podobne
przepisy
Kurczak z Chorizo i serem Manchego
Soczysty filet z dodatkami w hiszpańskim stylu. Proste, efektowne, wyraziste i smaczne danie, które ugotuje każdy.
![Kurczak z Chorizo i serem Manchego](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/4d232af805b0-8471c9f072-KW_31_Okrasa_danie.webp)
Łatwa saltimbocca z kurczaka
Soczysty filet zapieczony z szynką szwarcwaldzką i żółtym serem. Popularna potrawa inspirowana kuchnią Włoch w drobiowym wydaniu.
![Łatwa saltimbocca z kurczaka](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/9e3bdc0d64f1-7ce75eaaa6-KW_34_OKRASA_danie.webp)
Grillowane polędwiczki z piersi z kurczaka
Delikatne mięso w oryginalnej słodko-ostrej marynacie z dżemu brzoskwiniowego i papryczki chili. Doskonałe do sałatki!
![Grillowane polędwiczki z piersi z kurczaka](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/9d99bd1cd98e-960f39d179-poledwiczki_z_piersi_kurczaka_GRILL_12522_S_108991_RGB_960x540.webp)
Grillowane piersi kurczaka w marynacie jogurtowej
Pachnące i złociste mięso drobiowe z grilla. Smakuje doskonale z warzywami pieczonymi na ruszcie i sosami jogurtowymi.
![Grillowane piersi kurczaka w marynacie jogurtowej](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/046b2fc34fd5-4808ad66a3-piersi_kurczka_w_marynacie_jogurtowej_GRILL_12522_S_109097_RGB_960x540.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tarta z gruszką i gorgonzolą
- Pieczona szynka z papryką i orzechowym pęczakiem
- Łosoś w sojowo-imbirowej marynacie
- Pstrąg grillowany w papilotach
- Aromatyczna karkówka z grilla
- Grillowany burger teksański
- Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowo-musztardowym
- Miodowo-pomarańczowy kurczak z pieczoną kalarepą
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Szaszłyki z krewetek w marynacie jerk
- Gulasz wieprzowy z łopatki
- Kurczak z chili
- Wieprzowina z kapustą po chińsku
- Marynowane pieczarki
- Caprese w oliwie
- Biała fasola z kurczakiem i marchewką w sosie pomidorowym
- Miniomlety pomidorowe
- Palia w cytrynach
- Truflowe pappardelle z filetem z kurczaka
- Hummus grzybowy
- Orkiszowy krupnik z kurczakiem
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ciasto z profiterolkami
- Sałatka śledziowa z burakiem i piernikiem
- Pizza rzymska
- Wegański falafel burger z portobello
- Naleśniki. Przepis na ciasto na naleśniki
- Amerykańskie naleśniki
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Domowe lody szparagowe
Komentarze (13)
2642 dni temu
Polecam dodanie startej skórki z jednej pomarańczy do marynaty. Dodaje daniu wyrazistości :)
odpowiedz
3114 dni temu
Czy zamiast na grillu czy patelni grillowej, mogę upiec mięso po prostu w piekarniku? Z góry dziękuję za odpowiedź :)
odpowiedz
3112 dni temu
Drogi Gościu, oczywiście mięso możesz upiec w piekarniku. Sprawdzaj jednak, stopień wypieczenia na bieżąco.
3890 dni temu
Możesz wykorzystać do tego patelnię grillową.
odpowiedz
3890 dni temu
A jak go zrobić o tej porze roku gdy się nie ma grilla? :)
odpowiedz
3911 dni temu
pyszne
odpowiedz
3917 dni temu
Ziemniaki sprawdzą się bardzo dobrze, ale można zastąpić je także ryżem lub kaszą kuskus. Do tego przepisu polecamy dodatek w postaci np. sałaty z jogurtowym dressingiem.
odpowiedz
3920 dni temu
Z czym to podajecie? Nie wiem czy ziemniaki będą odpowiednie, jak tak to w jakiej formie. A co z surówką?
odpowiedz
4009 dni temu
Dzisiaj zrobiłam, bardzo smaczne, kurczak rozpływał się w ustach, naprawdę warto spróbować
odpowiedz
4014 dni temu
Bardzo, bardzo smaczne!!!
odpowiedz
4044 dni temu
Tego przepisu nie można nie spróbować, rewelacyjne połączenie kwaśnego ze słodkim :)
odpowiedz
4082 dni temu
Przepyszne!!! Marynowało się całą noc w lodówce. Kurczak z grilla wreszcie soczysty, a nie wysuszony. Delikatna słodycz miodu przeplatana aromatem tymianku. Polecam!
odpowiedz
4093 dni temu
fajne .
odpowiedz
zobacz wszystkie