Piersi kurczaka w marynacie jogurtowo-pomarańczowej
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Mięso myjemy, osuszamy, kroimy na plastry, nacieramy solą i pieprzem.

Składniki marynaty dobrze mieszamy. Wkładamy mięso do marynaty, zostawiamy w lodówce na minimum 4 godziny, a najlepiej na noc.

Mięso wyjmujemy z marynaty, pieczemy na rozgrzanym grillu, aż mięso będzie miękkie i przyrumienione, co jakiś czas smarując marynatą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (13)

Avatar
  • Aneczka Aneczka
    474 dni temu
    Polecam dodanie startej skórki z jednej pomarańczy do marynaty. Dodaje daniu wyrazistości :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    947 dni temu
    Czy zamiast na grillu czy patelni grillowej, mogę upiec mięso po prostu w piekarniku? Z góry dziękuję za odpowiedź :)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    945 dni temu
    Drogi Gościu, oczywiście mięso możesz upiec w piekarniku. Sprawdzaj jednak, stopień wypieczenia na bieżąco.
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1723 dni temu
    Możesz wykorzystać do tego patelnię grillową.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1723 dni temu
    A jak go zrobić o tej porze roku gdy się nie ma grilla? :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1743 dni temu
    pyszne

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1750 dni temu
    Ziemniaki sprawdzą się bardzo dobrze, ale można zastąpić je także ryżem lub kaszą kuskus. Do tego przepisu polecamy dodatek w postaci np. sałaty z jogurtowym dressingiem.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1752 dni temu
    Z czym to podajecie? Nie wiem czy ziemniaki będą odpowiednie, jak tak to w jakiej formie. A co z surówką?

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1841 dni temu
    Dzisiaj zrobiłam, bardzo smaczne, kurczak rozpływał się w ustach, naprawdę warto spróbować

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1847 dni temu
    Bardzo, bardzo smaczne!!!

    odpowiedz

  • Dorota Dorota
    1876 dni temu
    Tego przepisu nie można nie spróbować, rewelacyjne połączenie kwaśnego ze słodkim :)

    odpowiedz

  • toJa toJa
    1915 dni temu
    Przepyszne!!! Marynowało się całą noc w lodówce. Kurczak z grilla wreszcie soczysty, a nie wysuszony. Delikatna słodycz miodu przeplatana aromatem tymianku. Polecam!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1925 dni temu
    fajne .

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram