Pieczona papryka z fetą i dressingiem miętowym

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • piekarnik rozgrzany do temperatury 220°C
  • folię aluminiową

Krok 1: Układamy upieczoną paprykę na półmisku

Łączymy składniki marynaty

Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 220°C. Paprykę myjemy, osuszamy i skrapiamy oliwą z oliwek. Pieczemy w piekarniku przez około 30 minut, aż skórka zacznie się przypalać. Wyjmujemy z piekarnika i zawijamy w folię aluminiową. Czekamy, aż odparuje. Obieramy paprykę ze skórki i kroimy w paski o szerokości 2 cm.

Paprykę układamy na przemian kolorami na półmisku, tak aby zakrywała całą powierzchnię.

 

Krok 2: Mieszamy składniki sosu

 Farsz nakładamy na schab

Sos worcestershire mieszamy z sosem sojowym. Dodajemy czosnek pokrojony w plastry i posiekaną miętę. Podlewamy oliwą z oliwek. Doprawiamy do smaku odrobiną miodu i soku wyciśniętego z cytryny.

 

 

 

Krok 3: Polewamy paprykę sosem i układamy na niej oliwki i ser feta

Łączymy składniki marynaty

Paprykę polewamy przygotowanym sosem. Układamy na niej oliwki i posypujemy pokruszonym serem feta. Podajemy z pitą, którą podsmażyliśmy na maśle z odrobiną czosnku.

 

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    2043 dni temu
    Przepyszna. Robię od kilku lat zawsze w sezonie. Polecam

    odpowiedz


Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!