Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Lubicie steki wołowe? Świetnie! Jeśli zatem jesteście smakoszami tej potrawy, to zapewne wiecie, że jest aż 6 stopni wypieczenia befsztyka: 4 podstawowe i 2 pośrednie. A dla tych, którzy swoją przygodę ze stekami dopiero rozpoczynają mamy najnowszy filmik, w którym naszego mistrza Karola odpytaliśmy w tym temacie. Jak mu poszło? Kliknijcie i przekonajcie się sami! Miłego oglądania!
Kiedy już zapoznacie się ze stopniami wypieczenia steków, Pascal pokaże Wam jak zrobić to idealnie. Obejrzyjcie i przeczytajcie 6 zasad smażenia steku z polędwicy.
A Wy jak dobrze wypieczowy stek lubicie?
- Blue (stek lekko obsmażony - surowy w środku)
- Rare (słabo wysmażony)
- Medium rare
- Medium (średnio wysmażony)
- Medium Well
- Well done (bardzo dobrze wysmażony)
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Domek z piernika
- Piernik świąteczny
- Łazanki
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Boczek pieczony
- Ryba po japońsku
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Przekąski sylwestrowe
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ryba z piekarnika
- Pierniki
- Pieczona ryba po grecku
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Śledzie po kaszubsku
- Klasyczna sałatka grecka
- Mini burgery
- Zupa grzybowa z makaronem
Trwa ładowanie komentarzy