zobacz film
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Lubicie steki wołowe? Świetnie! Jeśli zatem jesteście smakoszami tej potrawy, to zapewne wiecie, że jest aż 6 stopni wypieczenia befsztyka: 4 podstawowe i 2 pośrednie. A dla tych, którzy swoją przygodę ze stekami dopiero rozpoczynają mamy najnowszy filmik, w którym naszego mistrza Karola odpytaliśmy w tym temacie. Jak mu poszło? Kliknijcie i przekonajcie się sami! Miłego oglądania!
Kiedy już zapoznacie się ze stopniami wypieczenia steków, Pascal pokaże Wam jak zrobić to idealnie. Obejrzyjcie i przeczytajcie 6 zasad smażenia steku z polędwicy.
A Wy jak dobrze wypieczowy stek lubicie?
- Blue (stek lekko obsmażony - surowy w środku)
- Rare (słabo wysmażony)
- Medium rare
- Medium (średnio wysmażony)
- Medium Well
- Well done (bardzo dobrze wysmażony)
Trwa ładowanie komentarzy