zobacz film 5 stopni wypieczenia befsztyka, wymień!

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!


Lubicie steki wołowe? Świetnie! Jeśli zatem jesteście smakoszami tej potrawy, to zapewne wiecie, że jest aż 6 stopni wypieczenia befsztyka: 4 podstawowe i 2 pośrednie. A dla tych, którzy swoją przygodę ze stekami dopiero rozpoczynają mamy najnowszy filmik, w którym naszego mistrza Karola odpytaliśmy w tym temacie. Jak mu poszło? Kliknijcie i przekonajcie się sami! Miłego oglądania!

Kiedy już zapoznacie się ze stopniami wypieczenia steków, Pascal pokaże Wam jak zrobić to idealnie. Obejrzyjcie i przeczytajcie 6 zasad smażenia steku z polędwicy.

A Wy jak dobrze wypieczowy stek lubicie?

  • Blue (stek lekko obsmażony - surowy w środku)
  • Rare (słabo wysmażony)
  • Medium rare
  • Medium (średnio wysmażony)
  • Medium Well
  • Well done (bardzo dobrze wysmażony)

Trwa ładowanie komentarzy

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!