zobacz film Bejcowanie

Dzisiaj to, zapewne znane Wam już słowo, przeniesiemy na teren kuchni. Co bejcowanie ma wspólnego z gotowaniem? Jak się okazuje bardzo dużo! Jeśli do tej pory ten wyraz kojarzył się Wam z konserwowaniem czegoś, to nie powinniście zbaczać z tej drogi. W kuchni bejcowanie odnośni się do dziczyzny. To nic innego jak po prostu marynowanie czyli konserwacja w: warzywach, solance czy winie. W jakim celu stosuje się ten zabieg? Odpowiedź znajdziecie w naszym filmie. 

Jeśli jesteście ciekawi co jeszcze kryje się za innymi kulinarnymi pojęciami, przejrzyjcie zakładkę Triki kulinarne, w której Karol Okrasa odkrywa tajniki gotowania. A po pyszne przepisy zajrzyjcie do naszej książki kucharskiej.

Trwa ładowanie komentarzy

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram