Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Cytryna, niezastąpiona w kuchni! Do herbaty, do lemoniady, do koktajli. Do każdego rodzaju potraw – czy to mięsa, desery, czy zupy. Jest cała doskonała, bo można użyć zarówno jej soku, jak i miąższu oraz skórki. Zazwyczaj, zanim zaczniemy ścierać skórkę z cytryny czy skrawać z niej paseczki przed dodaniem do potraw, musimy ją wyparzyć i bardzo dokładnie wyszorować. Inaczej ma się sprawa z cytrynami BIOTREND. BIOTREND to linia produktów z Lidla, które dostarczane są do naszych sklepów z gospodarstw ekologicznych, które funkcjonują według zasad racjonalnego i odpowiedzialnego wykorzystywania energii i zasobów naturalnych, takich jak: woda, gleba, materia organiczna i powietrze. W takich gospodarstwach rygorystycznie przestrzega się zasad uprawy, która odbywa się:
- BEZ OPRYSKÓW CHEMICZNYCH,
- BEZ NAWOZÓW SZTUCZNYCH,
- BEZ STYMULATORÓW WZROSTU,
- BEZ MODYFIKACJI GENETYCZNEJ,
- BEZ KONSERWANTÓW!
I właśnie z takich gospodarstw pochodzą nasze BIOCYTRYNY, do uprawy których nie tylko nie stosowano żadnych środków chemicznych, ale nawet ich nie woskowano. Dlatego możecie dodawać je do każdej potrawy bez obaw, ale też bez wyparzania, szorowania, obierania. Wystarczy umyć i używać do woli! Na przykład do takich potraw z naszej Kuchni Lidla, jak: wyśmienita potrawka z wieprzowiny w cytrynach, imbirowo-cytrynowe krewetki z chilli na grzankach czy wyśmienita, delikatna i orzeźwiająca tarta cytrynowa z pianką.
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Burek ze szpinakiem
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Piernik świąteczny
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ryba z piekarnika
- Świąteczne pierniczki
- Guacamole
- Krokiety z mięsem
- Golonka pieczona po bawarsku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Spaghetti carbonara
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ryba po japońsku
Trwa ładowanie komentarzy