zobacz film Szybkie obieranie czosnku.

Czosnek to świetny straszak nie tylko na wampiry. Ludzie zazwyczaj także nie są specjalnymi miłośnikami tego zapachu, szczególnie jeśli pachnie nim cokolwiek innego niż apetyczna potrawa. Długie skubanie, łuskanie i obieranie ząbków czosnku skutkuje utrzymującym się, specyficznym zapachem na dłoniach, które ciężko domyć, aby się go pozbyć. Dlatego też im prędzej je umyjemy, tym lepiej!

Szybkie obieranie czosnku pozwoli nam nie tylko zaoszczędzić sobie przykrych zapachów, ale też nieco czasu. Dlatego Karol zdradzi Wam tajemnicę błyskawicznego obierania czosnku – raz-dwa i gotowe!

Nie pozostaje nic innego, jak delektować się smakiem czosnkowego purée serwowanego w towarzystwie faszerowanych pomidorów lub pstrągiem łososiowym ze szpinakiem i czosnkiem. Taka uczta, choć skąpana w zapachu czosnku, to sama przyjemność!

Trwa ładowanie komentarzy

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram