Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Dzisiaj to, zapewne znane Wam już słowo, przeniesiemy na teren kuchni. Co bejcowanie ma wspólnego z gotowaniem? Jak się okazuje bardzo dużo! Jeśli do tej pory ten wyraz kojarzył się Wam z konserwowaniem czegoś, to nie powinniście zbaczać z tej drogi. W kuchni bejcowanie odnośni się do dziczyzny. To nic innego jak po prostu marynowanie czyli konserwacja w: warzywach, solance czy winie. W jakim celu stosuje się ten zabieg? Odpowiedź znajdziecie w naszym filmie.
Jeśli jesteście ciekawi co jeszcze kryje się za innymi kulinarnymi pojęciami, przejrzyjcie zakładkę Triki kulinarne, w której Karol Okrasa odkrywa tajniki gotowania. A po pyszne przepisy zajrzyjcie do naszej książki kucharskiej.
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Domek z piernika
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Guacamole
- Nuggetsy z kurczaka
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ryba z piekarnika
- Boczek pieczony
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Jajka na miękko
- Ryba po japońsku
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Spaghetti carbonara
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Przekąski sylwestrowe
- Klasyczna sałatka grecka
- Ciasto na pierogi
- Kutia
Trwa ładowanie komentarzy