Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Piwa pszeniczne to gatunek piwa górnej fermentacji produkowany z dużym udziałem pszenicy słodowanej i/lub surowego ziarna pszenicy. Często są one niefiltrowane (mętne) i charakteryzują się zapachem goździków i bananów, nierzadko też znaleźć można w nich charakterystyczny aromat gumy balonowej. Najpopularniejsze piwa pszeniczne to niemieckie piwa typu wiezen (weissbier) i belgijskie wit bier (biere blanche).
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Golonka pieczona po bawarsku
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Sernik pistacjowy
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ryba z piekarnika
- Jajka na miękko
- Makówki śląskie
- Mini burgery
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Burek ze szpinakiem
- Zupa grzybowa z makaronem
- Śledzie po kaszubsku
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Śledź w oleju
- Guacamole
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Kutia
Trwa ładowanie komentarzy