Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Opadające brzegi w kruchej tarcie? To już nie problem! Od dziś wszystkie tarty, zarówno te na słodko, jak na przykład tarta cytrynowa, jak i te wytrawne, jak tarta ze szparagami i cebulą, będą miały idealne, wysokie brzegi, które doskonale utrzymają w ryzach każdy farsz.
Wystarczy niewiele – kawałeczek papieru do pieczenia i suchy groch. Ale… jak tego grochu użyć? Jak sprawić, by papier układał się tak, jak chcemy? I w końcu czy faktycznie brzegi nic a nic nie opadają? Wszystkie wątpliwości rozwieje Paweł – obejrzyjcie film, w którym zdradzi Wam, jak ujarzmić kruche ciasto!
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Sernik pistacjowy
- Pistacjowy sernik baskijski
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Zupa grzybowa z makaronem
- Boczek pieczony
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ryba z piekarnika
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Burek ze szpinakiem
- Kutia
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Klasyczna sałatka grecka
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Golonka pieczona po bawarsku
- Łazanki
- Makówki śląskie
- Pierniki
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
Trwa ładowanie komentarzy