
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Dżem, konfitura, marmolada i powidła – zastanawialiście się kiedyś, co tak naprawdę różni te produkty? Często potocznie wykorzystujemy te nazwy wymiennie, a przecież to nie jest to samo! Nazwa owocowego przetworu zależy od ilości wykorzystanych owoców na 100 gramów produktu. Są to odgórnie ustalone normy, które klasyfikują przetwory do właściwych kategorii.
Paweł o tych różnicach opowie Wam dokładnie na filmie. Kiedy następnym razem będziecie zabierać się do robienia domowej roboty przetworów, będziecie już wiedzieli, co napisać na etykietkach.
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Łazanki
- Jajka na miękko
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Mini burgery
- Piernik świąteczny
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Pierniki
- Krokiety z mięsem
- Świąteczne pierniczki
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Uszka z grzybami
- Makowiec japoński
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Klasyczna sałatka grecka
- Ryba po japońsku
Trwa ładowanie komentarzy