Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Grillując, dodaj do węgla namoczone drewno − dym powstały w wyniku jego spalania jest bardzo aromatyczny i aromatem tym przesiąkają potrawy. Drewno dodajemy w postaci wiórów lub małych kawałków. I jedne, i drugie najlepiej namoczyć przed użyciem do grillowania. Jakiego drewna użyć, grillując poszczególne potrawy?
- Jabłoń – najlepiej pasuje do drobiu
- Orzech – dodaj go, grillując wieprzowinę
- Klon – jest dobry do dziczyzny i wieprzowiny, ma mocny aromat
- Olcha – idealna do owoców morza
Pamiętaj o tym, by wędzić pod przykryciem, bo wtedy drewno nie zapali się.
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Mini burgery
- Pierniki
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Kutia
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Śledź w oleju
- Uszka z grzybami
- Makówki śląskie
- Ciasto marchewkowe
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Nuggetsy z kurczaka
- Przekąski sylwestrowe
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Sernik pistacjowy
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Łazanki
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
Trwa ładowanie komentarzy