
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Na Wielkanoc przygotowujemy z najmłodszymi wielokolorowe pisanki, które stanowią ozdobę naszych stołów. Jak przygotować jaja, by po obraniu uzyskały piękny kolor? Wykorzystaj naturalne barwniki zawarte np. w warzywach. Wystarczy potłuc delikatnie skorupę ugotowanego jaja, zanurzyć w wywarze, by jajo po obraniu miało piękną kolorową fakturę marmuru. Obejrzyj, jak robi to Karol Okrasa!
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Makówki śląskie
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Ryba z piekarnika
- Guacamole
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Golonka pieczona po bawarsku
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ryba po japońsku
- Boczek pieczony
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Ciasto marchewkowe
- Jajka na miękko
- Pistacjowy sernik baskijski
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
Trwa ładowanie komentarzy