Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Gdy tylko na dworze zaczyna robić się nieco cieplej, w ogródkach pojawiają się grillowicze. Czekali ponad pół roku na te pierwsze, wiosenne kęsy mięsa z rusztu, dlatego często cierpliwości nie starcza już im na jego porządne zamarynowanie! A przecież marynowanie mięsa wcale nie musi trwać kilka godzin, wszystko jest kwestią odpowiedniego wcześniejszego przygotowania.
Szaszłyki w wersji dla dorosłych, np. w marynacie ochrzechowej lub kurczaki-patyczaki dla dzieci zamarynują się błyskawicznie, jeśli tylko weźmiecie przykład z Karola i będziecie postępować zgodnie z jego wskazówkami. Posłuchajcie, co ma na ten temat do powiedzenia!
A gdy już zaspokoicie swój pierwszy grillowy głód, będziecie mogli wziąć się za porządny, długo marynowany kawał mięcha!
Trwa ładowanie komentarzy