Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Wielkanoc to czas, kiedy jajka jemy w najróżniejszych postaciach! Jeśli chcesz przygotować w tym roku coś zupełnie nowego, koniecznie obejrzyj najnowszy trik DG! Zobaczysz w nim nie tylko, jak przyrządzić diabelski farsz do jajek z dodatkiem ostrej papryki, ale także poznasz dwa sposoby na faszerowanie jajek – dla osób z większą cierpliwością, a także dla tych, którzy nie chcą spędzać w kuchni zbyt wiele czasu. Wybierz swój ulubiony i zachwyć najbliższych pyszną, świąteczną przekąską.
Składniki
- jaja – 4 szt.
- majonez
- musztarda
- chrzan
- ogórki konserwowe
- parmezan
- mielona ostra papryka
- sól
- pieprz
- świeża bazylia
Przygotuj
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
- rękaw cukierniczy
- kieliszki do jajek
- łyżeczki do wydrążania melona (pommes parisienne)
Przygotowanie
Parmezan ścieramy na tarce o średnich oczkach. Układamy partiami na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C przez około 6-10 minut. Jaja gotujemy na twardo. Ścinamy górę i wydrążamy środek łyżeczką do melona lub małą łyżeczką albo przecinamy jaja na pół i wyciągamy z nich żółtka. Wydrążony farsz siekamy drobno i wrzucamy do miski. Dodajemy majonez, musztardę, chrzan i posiekane ogórki. Doprawiamy ostrą papryką i mieszamy dokładnie. Farsz przekładamy do rękawa cukierniczego i wypełniamy nim wydrążone jaja. Dekorujemy papryką mieloną, kawałkami pieczonego parmezanu i świeżą bazylią.
Trwa ładowanie komentarzy