Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Klarowanie masła pozbawia je białka, wody, a także laktozy. To dobra informacja dla osób nietolerujących laktozy – mogą bez obaw takiego masła używać. Masło klarowane jest doskonałe do smażenia i pieczenia. Nadaje wyjątkowy smak zarówno daniom mięsnym, jak i tym całkowicie wegetariańskim. Dodatkowo sklarowane masło możesz przechowywać w lodówce nawet kilka miesięcy! Jego samodzielne przygotowanie wcale nie jest trudne, zajmuje chwilę i nie potrzebujesz do tego żadnych specjalistycznych narzędzi! Zobacz, jak DG w kilka chwil przygotował doskonałe masło klarowane!
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciasto na pierogi
- Śledź w oleju
- Pieczona ryba po grecku
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Jajka na miękko
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Pierniki
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Zupa grzybowa z makaronem
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Uszka z grzybami
- Kutia
- Śledzie po kaszubsku
- Sernik pistacjowy
- Pistacjowy sernik baskijski
- Guacamole
Trwa ładowanie komentarzy