
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Niewielka ilość tłuszczu na powierzchni rosołu często świadczy o jego wyśmienitym smaku. Jeśli jednak gotujesz rosół na mięsie tłustszym, a jego powierzchnię przykrywa grubsza warstwa tłuszczu, pojawia się problem, jak taki rosół oczyścić. Oczywiście możesz to zrobić za pomocą łyżki cedzakowej, jeśli jednak zależy Ci na czasie i lubisz poznawać nowe triki kulinarne, to Kinga Paruzel przygotowała coś dla Ciebie! Zobacz, jak za pomocą kostki lodu i gazika w kilka sekund pozbyć się niechcianego tłuszczu z rosołu.
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Przekąski sylwestrowe
- Ryba z piekarnika
- Boczek pieczony
- Krokiety z mięsem
- Pierniki
- Świąteczne pierniczki
- Piernik świąteczny
- Spaghetti carbonara
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Łazanki
- Golonka pieczona po bawarsku
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Jajka na miękko
- Klasyczna sałatka grecka
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Makówki śląskie
- Sernik pistacjowy
Trwa ładowanie komentarzy