
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
- Oczyść grill.
- Ustaw go w miejscu osłoniętym od wiatru oraz takim, by dym z grilla nie kierował się w stronę innych osób.
- Brykiet lub węgiel drzewny ułóż w stożek, użyj nie więcej niż 10-12 sztuk na początek.
- Używając podpałki, najlepiej naturalnej, rozpal grill. Podpałkę obłóż węglem lub brykietem tak, by zapewnić dostęp tlenu.
- Nie przykrywaj grilla – zaczekaj, aż węgiel lub brykiet przepali się i pokryje popiołem, a w środku będzie się żarzył.
- Do żarzących się węgielków stopniowo dodawaj następne i także czekaj, aż się przepalą i pokryją popiołem.
- Żarzący się stożek węgli rozsuń, aby uzyskać płaską warstwę. Umieść ruszt.
- Ruszt posmaruj olejem.
- Na rozgrzanym ruszcie ułóż produkty do grillowania.
- Dokładaj brykietu mniej więcej co 30 min, by utrzymać temperaturę.
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Golonka pieczona po bawarsku
- Uszka z grzybami
- Guacamole
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Domek z piernika
- Przekąski sylwestrowe
- Makowiec japoński
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Piernik świąteczny
- Boczek pieczony
- Ciasto marchewkowe
- Ciasto na pierogi
- Mini burgery
- Burek ze szpinakiem
- Pieczona ryba po grecku
- Pierniki
Trwa ładowanie komentarzy