Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Wyobraźcie sobie – serwujecie gościom wspaniale prezentujący się sernik na zimno. Wszystko jest idealne – kremowa konsystencja ciasta rozpływa się w ustach, świeże truskawki użyte do dekoracji cieszą oko. Ale jest coś, co psuje tę sielankę – nieprzyjemny posmak, pozostawiony przez metalową tortownicę, w której przygotowywaliście deser.
Jak tego uniknąć? Paweł oczywiście ma i na to swój sposób! Wystarczy nieco folii spożywczej, a taka sytuacja już nigdy więcej się nie powtórzy i w pełni będziecie mogli rozkoszować się nieziemskim smakiem wszystkich zimnych ciast i deserów, jakie przygotowujecie w metalowych formach do pieczenia!
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Jajka na miękko
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Uszka z grzybami
- Ciasto na pierogi
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Ciasto marchewkowe
- Kutia
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Boczek pieczony
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Zupa grzybowa z makaronem
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Sernik pistacjowy
- Spaghetti carbonara
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Sałatka gyros
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Golonka pieczona po bawarsku
Trwa ładowanie komentarzy