Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Gdy lato w pełni, a gałęzie uginają się pod ciężarem słodkich, soczystych owoców, nie ma na co czekać – trzeba zacząć robić przetwory! Kto z nas nie lubi umilić sobie zimowego śniadania domową konfiturą? No i czy może być lepszy dodatek do herbaty niż własnoręcznie robiony syrop owocowy?
Jabłka, porzeczki, śliwki… zamknięte w słoiku będą nam przypominać o ciepłych dniach lata przez cały rok! Jednak aby delektować się domowym dżemem w środku zimy, musimy poświęcić przetworom trochę czasu i pracy, a przede wszystkim wybrać odpowiednie owoce. Paweł zdradzi Wam, jakimi kryteriami się kierować, by przetworzone owoce jak najdłużej zachowały swoje walory smakowe, nie psuły się i nie fermentowały.
Trwa ładowanie komentarzy