Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Robiliśmy już chipsy z ziemniaczanych obierek, teraz przyszedł czas na słodkie chipsy owocowe! A jeśli już wkraczamy na tereny słodkie, to z pomocą przychodzi Paweł Małecki! Przygotuj razem z nim, w bardzo łatwy sposób, chipsy z truskawek. Możesz potraktować je jako słodką przekąskę lub dodatek do lodowych deserów, sprawdzą się także jako dekoracja efektownych tortów! Możesz je przechowywać w szczelnie zamkniętym słoiku i użyć ich, gdy tylko będzie taka potrzeba!
Składniki
- truskawki – 600 g
- cukier puder
Przygotuj
- papier do pieczenia
- blaszkę piekarnikową
- piekarnik rozgrzany do temperatury 50-55°C (termoobieg)
Truskawki kroimy w cienkie plastry. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Oprószamy cukrem pudrem i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 50-55°C. Suszymy około 6-7 godzin. Możemy kilkukrotnie obrócić truskawki podczas pieczenia i dodatkowo oprószyć cukrem pudrem.
Trwa ładowanie komentarzy