Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Lukry z dodatkami smakowymi to nie jedyne jakie możesz przygotować. Paweł Małecki pokaże Ci jak wyczarować lukry kolorowe. Dzięki dodaniu kilku kropel barwnika lub chociażby soku z buraka stworzysz słodkie dekoracje w najróżniejszych kolorach. Paweł przygotował także lukier biały, zwany przez cukierników szpryc glazurą. To lukier na bazie białek i cukru pudru, konsystencją przypomina puch, jest błyszczący i dużo bardziej plastyczny. Dzięki tym trikom dekorowanie wypieków, na pewno nie sprawi Ci już nigdy problemu!
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Pistacjowy sernik baskijski
- Piernik świąteczny
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Pieczona ryba po grecku
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Ryba po japońsku
- Nuggetsy z kurczaka
- Spaghetti carbonara
- Świąteczne pierniczki
- Kutia
- Burek ze szpinakiem
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Makowiec japoński
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
Trwa ładowanie komentarzy