Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Obojętnie, czy szukasz pomysłu na imprezowe przekąski czy po prostu lubisz amerykańską kuchnię – jest to trik dla Ciebie! Karol Okrasa tym razem zrezygnował z limonki i kolendry, a całe swoje zainteresowanie skupił na niepozornej cebuli! Cebuli, która zanurzona w gęstym cieście, obtoczona w bułce tartej, a następnie usmażona w głębokim oleju, staje się przepyszną i chrupiącą przekąską. Tak przygotowane krążki cebulowe możesz podawać z różnymi sosami lub jako dodatek do amerykańskiego burgera!
Składniki
- cebula – 2 szt.
- jajo – 1 szt.
- mleko bez laktozy – 100 ml
- bułka tarta – 100 g
- proszek do pieczenia – 10 g
- mąka pszenna – 100 g
- sól
- olej do smażenia
Przygotowanie
Cebulę kroimy w plastry i dzielimy na krążki o szerokości około 0,5 cm. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia i oprószamy nią krążki. Mleko mieszamy z jajkiem, a następnie z mieszaniną mąki i proszku do pieczenia. Krążki zanurzamy w cieście, czekamy aż nadmiar ciasta skapnie i obtaczamy krążki w bułce tartej. Smażymy w głębokim oleju, doprawiamy solą.
Trwa ładowanie komentarzy