
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Któż z nas nie jadł choć raz kandyzowanej skórki pomarańczowej na przykład na lukrowanym pączku z cukierni! W sklepach na każdym kroku widzimy kandyzowane owoce wszelkiego rodzaju. Czy zastanawialiście się kiedyś, co tak właściwie znaczy kandyzowanie i jak przygotować takie owoce w domu?
Karol udowodni Wam, że to całkiem proste! Jeśli dotąd tego nie robiliście, to od dziś możecie sami zacząć kandyzować owoce – przydadzą się do dekoracji deserów oraz jako doskonały dodatek do ciast!
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Sałatka gyros
- Śledzie po kaszubsku
- Pistacjowy sernik baskijski
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Makowiec japoński
- Piernik świąteczny
- Świąteczne pierniczki
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Śledź w oleju
- Ryba z piekarnika
- Łazanki
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Burek ze szpinakiem
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Spaghetti carbonara
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Mini burgery
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Sernik pistacjowy
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
Trwa ładowanie komentarzy