Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Czy „luksusowo” zawsze równa się „drogo”? Nie w Lidlu! U nas ekskluzywne, najwyższej jakości produkty są w zasięgu ręki. Seria Deluxe to produkty, które wzbogacą Twoją kuchnię, dopieszczą nawet najbardziej wysublimowane podniebienie i spełnią wymagania każdego smakosza.
Kolejny tydzień pod znakiem Deluxe przynosi ze sobą nowe smaki kuchni ze wszystkich stron świata – od szkockiego sera cheddar, przez włoską szynkę wołową bresaola i belgijski sernik czekoladowy, po azjatyckie grzyby shiitake lub nameko. Wybierzcie się razem z nami w tę kulinarną podróż pierwszą klasą!
Co dobrego tym razem?
Zacznijmy od przystawki – plasterki delikatnej, włoskiej szynki surowej w połączeniu z aromatyczną pastą bazyliową i mozzarellą z bawolego mleka zaspokoją pierwszy głód, ale i rozbudzą apetyt na więcej. Przyda się więc również pasztet z dodatkiem żurawiny, wątroby kaczek i pomidorów lub mięsa kurczaka i orzechów z galaretką morelową.
Na danie główne coś konkretnego. Co kusi Was bardziej – łosoś z dodatkiem sosu koperkowego lub szpinakowego, zapieczony we francuskim cieście czy ziemniaczana zapiekanka z serem gouda i sosem grzybowym? A może tradycyjna, włoska pizza na cienkim cieście?
Każdą prawdziwą ucztę powinna zwieńczyć słodka przekąska. I tego nie brakuje w ofercie Deluxe! Do wyboru deser truskawkowy, cytrynowy, czekoladowy lub tiramisu. A może lody z tropikalnym sosem deserowym? Miłośnicy chrupania także znajdą coś dla siebie w szerokiej gamie ciastek i ciasteczek.
A co ugotować?
Jeśli macie ochotę na odrobinę luksusu w swojej kuchni, możecie wypróbować nasze propozycje na doskonałe przekąski z produktami Deluxe. Pieczony ser brie z pieczarkami to sycąca przekąska, doskonała na jesienny wieczór. Receptą na nieoczekiwane odwiedziny gości mogą być kabanosy w cieście z musztardowym sosem. A jeśli wolicie lżejsze dania, z pewnością zachwyci Was sałatka z rukoli z ciepłą mozzarellą w szynce bresaola. Co na deser? Najlepsze będą ciasteczka z białą czekoladą i orzechami macadamia!
Trwa ładowanie komentarzy