Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Pierwsza nagroda w konkursie "Świąteczne Wypieki"!
W grudniowym konkursie „Świąteczne Wypieki” jednym z elementów nagrody głównej były warsztaty z samym Pawłem Małeckim. Nasza zwyciężczyni konkursu, Maja Fryczkowska, spędziła cały dzień z naszym mistrzem, ucząc się, jak można wykorzystać czekoladę do robienia wypieków.
Paweł z Mają przygotowali tego dnia mnóstwo pyszności, a wszystko po to, by nasza zwyciężczyni dowiedziała się, jaki potencjał drzemie w czekoladzie. Czekoladowe blaty posłużyły do przygotowania wspaniałych ciast i deserów. Maja nauczyła się przygotowywać masy z białej, mlecznej oraz deserowej czekolady, które można użyć do przekładania ciast.
Tematem podjętym w trakcie warsztatów były również ozdoby ciast i deserów. Czekolada plastyczna, barwiona na różne kolory posłużyła do wykonania ślicznych czekoladowych kwiatków z użyciem form silikonowych. Nasi mistrzowie wypieków lepili również samodzielnie róże, używając czekolady jak plasteliny. Temperowana czekolada posłużyła do zabaw z zimnym blatem kamiennym, robienia dekoracyjnych listków, wstążeczek, rureczek i innych smakowitych ozdób.
Jeśli jesteście zainteresowani tym, jakie cuda wykonała Maja z Pawłem, zapraszamy do obejrzenia krótkiego filmu, dokumentującego warsztaty!

Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Jajka na miękko
- Kutia
- Klasyczna sałatka grecka
- Sernik pistacjowy
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Piernik świąteczny
- Nuggetsy z kurczaka
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ryba po japońsku
- Śledź w oleju
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Mini burgery
- Uszka z grzybami
- Sałatka gyros
- Ciasto marchewkowe
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Makowiec japoński
- Barszcz czerwony z ziemniakami
Trwa ładowanie komentarzy