Piwa z egzotycznych stron

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!


Najbardziej popularne marki piwa wywodzą się z Europy, jednak nie należy zakładać, że piwo pije się i produkuje tylko w Europie. Teraz w Lidlu z okazji tygodnia azjatyckiego masz szansę wypróbować nowe smaki prosto z serca Azji. Przedstawiamy trzy piwa: Chang, Tsingtao oraz Tiger. Co w nich niezwykłego?

Chang to wywodzące się z Tajlandii, jasne lekkie piwo o orzeźwiającym smaku z cierpko-kwaśną nutą. W zapachu wiodące akordy świeżo skoszonej trawy i słodowo-chmielowe akcenty. To z nim zasmakujesz tajskiej kultury i dumy. Świetnie komponuje się z daniami z drobiu, sałatami i ziołami.

TsingTao o aromacie ryżowego ziarna i chmielu jest przedstawicielem Chin. Ten intensywnie nagazowany i orzeźwiający lager doskonale współgra z pikantnymi potrawami z woka.  Dzięki stosowaniu do dziś technologii pozostawionej przez niemieckich piwowarów ma bardzo europejski charakter mimo ryżu w swym składzie

Tiger do Browarni Lidla przyjechał z Singapuru i charakteryzuje się delikatną goryczką podkreślaną aromatem chmielu oraz stonowanym bukietem estrowym. Piwo dolnej fermentacji, o mleczno-słodowym finiszu, idealnie komponuje się z egzotyczną, mocno przyprawioną kuchnią azjatycką. Piwo warzone jest od 1932 roku i jest najlepiej sprzedającym się piwem w Singapurze.

 

Więcej informacji o naszych egzotycznych piwach znajdziesz w Leksykonie Piw.

Trwa ładowanie komentarzy

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!