 
	
    
  Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Jesz, co chcesz! – jest Ci wszystko jedno, kalorie i witaminy to kompletnie nie Twoja bajka. Zwolnij... bo Twój organizm działa trochę jak mafia – wcześniej czy później upomni się o swoje!
Zalecenia
Udaj się do dietetyka po kilka porad dotyczących modyfikacji Twojego stylu życia. Dla własnego bezpieczeństwa wykonaj badania lekarskie – raz na rok to minimum. Taki styl życia może powodować podwyższone stężenie cholesterolu, nadciśnienie czy wiele innych chorób, o których z całą pewnością nie chcesz nawet czytać. Spróbuj przekonać się do chrupania warzyw w ciągu dnia. Powoli, ale systematycznie włączaj do swojego planu dnia śniadanie, a kolację jedz nie później niż 2 godziny przed snem.
Porada
Najlepsza będzie metoda małych kroczków. Raz w tygodniu wybierz jeden nowy i zdrowy produkt, który będziesz włączał do diety. Początek lata to dobry moment na zapoznanie się z pachnącymi owocami i warzywami: zielonymi ogórkami, chrupiącą sałatą, truskawkami czy rabarbarem. Jeśli nie masz czasu ani ochoty na przygotowywanie skomplikowanych dań z tych produktów, zapakuj je do torby i zjedz na surowo jako przekąskę w ciągu dnia. Nie porywaj się z motyką na słońce, zacznij od prostych przepisów.
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Klasyczna sałatka grecka
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Zupa grzybowa z makaronem
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Boczek pieczony
- Pieczona ryba po grecku
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Śledzie po kaszubsku
- Pierniki
- Jajka na miękko
- Guacamole
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ryba z piekarnika
- Makowiec japoński
- Krokiety z mięsem
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Śledź w oleju
 
						
                     
    
Trwa ładowanie komentarzy