Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Wybraliśmy idealne owoce, przygotowaliśmy konfitury zgodnie z przepisem, wyparzyliśmy słoiki i przeprowadziliśmy proces pasteryzacji… na razie wszystko zgodnie z planem. Ale co dalej?
O tym, jak długo przetwory mogą stać na półce w spiżarni, co zrobić, gdy spiżarni nie mamy, oraz jak właściwie oznakować słoiki, opowie Wam Paweł. Musicie bowiem pamiętać, że sposób przechowywania przetworów jest niemal równie ważny co sposób ich przygotowania!
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Ciasto na pierogi
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ryba z piekarnika
- Boczek pieczony
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Kutia
- Pistacjowy sernik baskijski
- Klasyczna sałatka grecka
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Jajka na miękko
- Zupa grzybowa z makaronem
- Domek z piernika
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Krokiety z mięsem
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Łazanki
- Makowiec japoński
- Pierniki
Trwa ładowanie komentarzy