Chrzan • Przepisy / Porady • strona 5Uwielbiasz chrzan? ☆ Poznaj przepisy i porady ☆ Sprawdź najważniejsze informacje i przeczytaj dodatkowe artykuły ☆ Jak zrobić chrzan? ☆ Czy chrzan jest zdrowy? ☆ Czy chrzan można zamrozić? ☆ Dowiedz się więcej i zaskocz swoich bliskich dzięki Kuchni Lidla!<p>Szczególnie mocno zapisał się w polskiej kulturze ludowej – najczęściej pod nazwą warzęchy lub warzuchy. Bywał i bywa do dziś stałym gościem suto zastawianych stołów, a to za sprawą swego nadzwyczajnego wpływu na układ trawienny. Do dziś towarzyszy nam w kuchni, zwłaszcza w czasie Wielkanocy. Ponoć każdy, kto zje choć trochę chrzanu ze święconki, może bez ograniczeń zajadać się wielkanocnymi przysmakami.</p>
https://kuchnialidla.pl/przepisy/chrzan/5