Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
W każdym kraju korzysta się z podobnych lub nawet tych samych składników. Co więc decyduje o niepowtarzalnym charakterze dań? Oczywiście przyprawy! To one zmieniają zwykłego kurczaka w hinduską ucztę, a wieprzowinę w wykwintne danie z woka.
W ofercie VitAsia mamy ich całe mnóstwo: od gotowych mieszanek, przez wyraziste chilli czy niezbędną w wielu potrawach trawę cytrynową. Wystarczy po nie sięgnąć, aby przenieść każde danie w azjatycki wymiar.
W przebogatej ofercie przypraw VitAsia znajdziecie te najsłynniejsze, najbardziej charakterystyczne dla kuchni chińskiej, japońskiej, tajskiej i indyjskiej. Dzięki nim będziecie mogli we własnej kuchni odtworzyć smaki i aromaty egzotycznych, dalekich krajów.
Jeśli szukacie inspiracji – sięgnijcie po gotowe mieszanki, które skomponowaliśmy wg tradycyjnych receptur. Odkryjcie, jakie bogactwo smaków kryje się w różnych odmianach przypraw do hinduskiego curry, mieszanek do chińskich dań z woka, lub poczujcie prawdziwą azjatycką ostrość pieprzu syczuańskiego.
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Zupa grzybowa z makaronem
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Śledź w oleju
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Makówki śląskie
- Pierniki
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Świąteczne pierniczki
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Krokiety z mięsem
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Boczek pieczony
- Makowiec japoński
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ryba po japońsku
- Śledzie po kaszubsku
- Pieczona ryba po grecku
- Jajka na miękko

Trwa ładowanie komentarzy