
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Alkohol w piwie bierze się z procesu fermentacji alkoholowej, która polega na przekształceniu przez drożdże cukrów zawartych w słodzie w dwutlenek węgla i alkohol etylowy. Im więcej ekstraktu (cukrów) w piwie i im dłuższy czas fermentacji, tym wyższa zawartość alkoholu.
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Sałatka gyros
- Świąteczne pierniczki
- Łazanki
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Piernik świąteczny
- Kutia
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Krokiety z mięsem
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Nuggetsy z kurczaka
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Przekąski sylwestrowe
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Śledź w oleju
- Spaghetti carbonara
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Makowiec japoński
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
Trwa ładowanie komentarzy