
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Roman Paulus o gotowaniu marzył już od najwcześniejszych lat. Gdy tylko skończył szkołę dla kucharzy „U Krbu Praha” ruszył w swoją kulinarną podróż po kuchniach restauracji: w Pradze, Londynie i Wiedniu. Na statku Queen Elizabeth II opłynął cały świat gotując dla gości pływającej po oceanach restauracji. W Hotelu Radison BLU Alcron w Pradze, gdzie pracuje od 2008 roku gotuje przed publicznością i udziela lekcji najmłodszym, którzy dopiero zaczynają swoją kulinarną przygodę. Dzięki jego lekcjom wyrośnie wielu doskonałych szefów kuchni!
Gotowanie to dla niego praca i hobby jednocześnie. Dzięki niemu czuje się wolny i szczęśliwy, dlatego z dumą ogłasza: „Zawsze mówię, że pracuję od 8.00 do 16.00 a potem przez 4 godziny poświęcam się swojemu hobby, ale mam tą wygodę, że nigdzie nie muszę chodzić, tylko pozostać w hotelowej kuchni.”
W kuchni kieruje się zasadą: „Oddaj gotowaniu, wszystko co najlepsze, a na pewno Ci się to zwróci."
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Śledź w oleju
- Boczek pieczony
- Domek z piernika
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ryba z piekarnika
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Makówki śląskie
- Makowiec japoński
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Piernik świąteczny
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Jajka na miękko
- Krokiety z mięsem
- Łazanki
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Sałatka gyros
- Ryba po japońsku
Trwa ładowanie komentarzy