Roman Paulus

Roman Paulus o gotowaniu marzył już od najwcześniejszych lat. Gdy tylko skończył szkołę dla kucharzy „U Krbu Praha” ruszył w swoją kulinarną podróż po kuchniach restauracji: w Pradze, Londynie i Wiedniu. Na statku Queen Elizabeth II opłynął cały świat gotując dla gości pływającej po oceanach restauracji. W Hotelu Radison BLU Alcron w Pradze, gdzie pracuje od 2008 roku gotuje przed publicznością i udziela lekcji najmłodszym, którzy dopiero zaczynają swoją kulinarną przygodę. Dzięki jego lekcjom wyrośnie wielu doskonałych szefów kuchni!

Gotowanie to dla niego praca i hobby jednocześnie. Dzięki niemu czuje się wolny i szczęśliwy, dlatego z dumą ogłasza: „Zawsze mówię, że pracuję od 8.00 do 16.00 a potem przez 4 godziny poświęcam się swojemu hobby, ale mam tą wygodę, że nigdzie nie muszę chodzić, tylko pozostać w hotelowej kuchni.”

W kuchni kieruje się zasadą: „Oddaj gotowaniu, wszystko co najlepsze, a na pewno Ci się to zwróci."

Trwa ładowanie komentarzy

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram