Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sól – wiele złego mówi się o niej, ale prawda jest taka, że żadna inna przyprawa nie podkreśla tak smaku potrawy jak ona! By więc jeść smacznie, nie da się z niej w kuchni zrezygnować, szczególnie gdy chodzi o przyprawianie mięsa.
Ale sztuka przyprawiania bywa bardziej skomplikowana, niż może się nam wydawać. Liczy się nie tylko to, jakie przyprawy dodajemy, ale także… kiedy. Sól może wpłynąć bowiem nie tylko na smak, ale także na konsystencję serwowanej potrawy. Dodana w niewłaściwym momencie wyciąga z mięsa wodę, przez co staje się ono bardziej suche.
Kiedy jest więc właściwy moment? O tym opowie Wam Karol! Te informacje przydadzą się Wam nie tylko podczas przygotowywania grillowej uczty! Dzięki tej sztuczce np. podudzia z kurczaka marynowane w soku z pomarańczy i grillowana karkówka w piwie smakować będą wprost wybornie!
Trwa ładowanie komentarzy